Skip to main content

Νέες ΜΕΘ και οδικοί άξονες στην ατζέντα της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Το δρόμο Δράμα–Αμφίπολη και τον άξονα Θεσσαλονίκη–Έδεσσα αναμένεται να εξετάσουν οι αρμόδιοι υπό τον πρωθυπουργό. Δωρεά 18 κλινών ΜΕΘ στο Παπανικολάου

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται το ερχόμενο Σάββατο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετέχει στην παράδοση 18 κλινών ΜΕΘ από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», αλλά και σε σύσκεψη με αντικείμενο έργα υποδομής της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης, κατά πάσα πιθανότητα στο Διοικητήριο, θα έχει ενδελεχή ενημέρωση για μια σειρά από έργα υποδομών, κυρίως οδικών στη Βόρεια Ελλάδα, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, παρουσία και των περιφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Απόστολου Τζιτζικώστα και Χρήστου Μέτιου, και βέβαια του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη.

Ανάμεσα στα έργα που θα συζητηθούν είναι ο άξονας Δράμας – Αμφίπολης, που θεωρείται κομβικό έργο, ενώ αναφορά θα γίνει και στον άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, μετά και την αδυναμία χρηματοδότησης των δυο έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραμανλής θα ενημερώσει για τις εξελίξεις σε μια σειρά από έργα, με αιχμή τα δυο συγκεκριμένα και είναι πιθανό να υπάρξουν ανακοινώσεις για την εύρεση των πόρων και για την έναρξη των διαδικασιών κατασκευής των δρόμων, πιθανότατα με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επισήμως, όμως η κεντρική εκδήλωση είναι η δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» των 18 κοινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», παρουσία και της προέδρου, Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη. Οι κλίνες θα βρίσκονται μεν στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», όμως θα δίνεται η δυνατότητα στέγασής τους σε ειδικούς οικίσκους και σε άλλα νοσοκομεία, αναλόγως των αναγκών.