Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο ο Μητσοτάκης - Θα επισκεφθεί νοσοκομεία

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί εκτάκτως το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας για τη χώρα τον τελευταίο μήνα

Στη Θεσσαλονίκη, όπου το τελευταίο διάστημα δίνεται η μεγαλύτερη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό, θα βρεθεί εκτάκτως το προσεχές Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί για λίγες μόνο ώρες στην πόλη, η οποία τον τελευταίο μήνα αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί νοσοκομεία της πόλης, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση και το επιβαρυμένο σύστημα υγείας, μιλώντας απευθείας με τους ανθρώπους του «μετώπου», τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξει και σύσκεψη με φορείς της Θεσσαλονίκης. Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού αναμένεται να οριστικοποιηθεί αύριο Πέμπτη.

Πρόκειται για μία ολιγόωρη επίσκεψη με συμβολικό χαρακτήρα και ουσιώδη σημασία, καθώς η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στη δίνη του κορωνοϊού, με πολλαπλάσιο επιδημιολογικό φορτίο από την πρωτεύουσα και ένα σύστημα υγείας που βρίσκεται στα όριά του, αν δεν τα έχει ξεπεράσει ήδη.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη ήταν στις 7 Οκτωβρίου για την τελετή απανομής του ευρωπαϊκού βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» στη Ροτάντα, όταν η πόλη είχε μόλις 16 κρούσματα. Σήμερα ανακοινώθηκαν 633.