Skip to main content

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη η τρίτη πτήση με προσφυγόπουλα από τη Μόρια

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των 400 συνολικά ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από τη Λέσβο προς την ηπειρωτική χώρα. Θα παραμείνουν σε ξενοδοχεία.

Στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης προσγειώθηκε λίγο μετά τις 08.00 η τρίτη πτήση που μετέφερε 85 προσφυγόπουλα από τον κατεστραμμένο καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο.

Στο αεροδρόμιο βρίσκοταν από νωρίς το πρωί άνθρωποι του ΔΟΜ και του ΕΟΔΥ για να παραλάβουν τα άτομα. Θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία στη Βόρεια Ελλάδα.

Στα παιδιά διενεργήθηκε τεστ κορωνοϊού πριν την αναχώρησή τους από τη Λέσβο.



Έτσι ολοκληρώθηκε η μεταφορά των 400 συνολικά ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από τη Λέσβο προς την ηπειρωτική χώρα, τα οποία αναμένεται να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ θα εφαρμοστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα τεθούν σε δεκαήμερη καραντίνα.

Χθες το βράδυ και τα ξημερώματα προσγειώθηκαν άλλες δύο πτήσεις με 165 και 156 παιδιά αντίστοιχα.



Υπενθυμίζεται πως η μεταφορά και η διαμονή των παιδιών έγινε με χρηματοδότηση της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε το πρωί η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, υπό τον συντονισμό της Ειδικής Γραμματείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης. Την οργάνωση των πτήσεων ανέλαβε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, προσωπικό του οποίου συνοδεύει και τα παιδιά.