Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη Τσίπρας και Γιλντιρίμ στο τέλος της χρονιάς

Στο τέλος της φετινής χρονιάς, όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, το Συμβούλιο Ανώτατης Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Η Θεσσαλονίκη έρχεται στο επίκεντρο της ελληνοτουρκικής συνεργασίας, καθώς στο τέλος της φετινής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στην πόλη το Συμβούλιο Ανώτατης Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών των δυο χωρών Αλέξη Τσίπρα και Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Την ανακοίνωση έκανε ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Ορχάν Γιαλμάν Οκάν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος στην 82η ΔΕΘ.

Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος υποστήριξε ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να έρθει πλησιέστερα η αγορά της Ευρασίας στην Ευρωπαϊκή. Στην Ευρασία, είπε ο υπουργός, δημιουργούνται τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης με την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της περιοχής και τη δημιουργία σύγχρονων δικτύων μεταφορών – συγκοινωνιών.

Αυτές τις προοπτικές θα μπορέσουν καλύτερα να τις αξιοποιήσουν συνεργαζόμενες ελληνικές και τουρκικές επιχειρήσεις. Τέλος, σε ένα ευαίσθητο σημείο για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Πιτσιόρλας, τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, όπως δήλωσε από την 82η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.