Skip to main content

Στη Βουλγαρία εκδόθηκε ο ύποπτος για τη δολοφονία της Μαρίνοβα

Οι εισαγγελικές αρχές ανέφεραν ότι τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο θάνατος της δημοσιογράφου σχετίζεται με σεξουαλικό έγκλημα.

Την έκδοση στη Βουλγαρία του βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της δημοσιογράφου, Βικτόρια Μαρίνοβα, αποφάσισαν οι γερμανικές αρχές.

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε ο Βούλγαρος Σεβερίν Κρασιμίροφ, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σόφιας, λίγο μετά τις 19.00 (ώρα Ελλάδας).

Τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας μετέδωσαν πλάνα, στα οποία διακρίνονται περιπολικά της αστυνομίας να κινούνται λίγο μετά από τον τερματικό σταθμό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ύποπτος θα μεταφερθεί σε κέντρο κράτησης στο Ρούσε, όπου θα υποβληθεί σε τεστ DNA και σε ψυχιατρικές εξετάσεις, προτού του απαγγελθούν επίσημα οι κατηγορίες.

Σύμφωνα με βουλγαρικές πηγές, αναμένεται να κατηγορηθεί για τον βιασμό και τη δολοφονία της 30χρονης Μαρίνοβα, η σορός της οποίας βρέθηκε σε πάρκο στην πόλη Ρούσε την 6η Οκτωβρίου.

Οι εισαγγελικές αρχές ανέφεραν ότι τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο θάνατος της δημοσιογράφου σχετίζεται με σεξουαλικό έγκλημα.

Ο Κρασιμίροφ συνελήφθη στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα και ομολόγησε ότι τσακώθηκε με το θύμα και ότι τη χτύπησε στο πρόσωπο, αρνούμενος εντούτοις ότι τη βίασε.