Skip to main content

Στη Βουλή η δικογραφία της Novartis για Τσίπρα-Παπαγγελόπουλο

ύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, η δικογραφία για τη Novartis θα παραμείνει κλειδωμένη σε ένα συρτάρι.

Από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα διαβιβάστηκε στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή ο φάκελος της υπόθεσης Novartis.

Ο φάκελος της δικογραφίας για τη Novartis αφορά σε καταγγελίες για μεθοδεύσεις του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του τέως απαληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε βάρος πολιτικών τους αντιπάλων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, οπότε θα συνέλθει η Ολομέλεια της Βουλής, η δικογραφία για τη Novartis θα παραμείνει κλειδωμένη σε ένα συρτάρι.

Τα ονόματα του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου περιελήφθησαν στον φάκελο για τη Novartis, ύστερα από τις καταθέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των καταθέσεων, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έστειλε αμελλητί στο υπουργό Δικαιοσύνης τις σχετικές καταγγελίες. Πλέον, το «μπαλάκι» περνά στη Βουλή, η οποία θα κληθεί να λάβει τις σχετικές αποφάσεις για την τυχόν ποινική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis και των προεκτάσεών της.