Skip to main content

Στη Βουλή η υπόθεση της μαφίας του λουκουμά στη Χαλκιδική

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας διαπιστώνει μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας στον πιο τουριστικό νομό της Βόρειας Ελλάδας.

Να λάβει τα απαραίτητα μέτρα αύξησης αστυνόμευσης στη Χαλκιδική καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας μετά το περιστατικό του περασμένου Ιουλίου όπως άνδρας ξυλοκοπήθηκε στη Νικήτη, γεγονός που παρέπεμψε σε πρακτικές της περιβόητης «μαφίας του λουκουμά».

Ο κ. Χήτας επισημαίνει ότι μέρες πριν το παραπάνω συμβάν είχε προηγηθεί Αλβανών με πυροβολισμό σε νυχτερινό κατάστημα της Χαλκιδικής και με άγριο ξυλοδαρμό ατόμου.

«Είναι αδιανόητο, όμως και προκαλεί και θυμηδία, πλην του τραγικού της υποθέσεως, ακόμη και οι πωλήσεις λουκουμάδων στις παραλίες να υπόκεινται στον έλεγχο και στην βία συμμοριών (κυρίως) αλλοδαπών εγκληματικών στοιχείων» λέει ο βουλευτής ζητώντας τουλάχιστον τη θερινή περίοδο την αστυνομική προστασία τόσο των παραλιακών κέντρων διασκέδασης στην περιοχή όσο και των ντόπιων ανθρώπων του καθημερινού μόχθου που ασχολούνται με εργασίες αφορώσες στον τουριστικό τομέα,  «προστατεύοντας έτσι και την φήμη της Χαλκιδικής, ως χώρο ποιοτικού τουριστικού».