Skip to main content

Στη Βουλή η κατάσταση στο Ιατρείο Ορμύλιας - «Σε εγκατάλειψη εδώ και 1,5 χρόνο»

Στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ιατρείο της Ορμύλιας αναφέρεται η βουλευτής Ν. Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα με επερώτησή της στη Βουλή

Tα προβλήματα του περιφερειακού Ιατρείου της Ορμύλιας Χαλκιδικής ανέδειξε στην Ολομέλεια της Βουλής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής προχώρησε σε επερώτηση σχετικά με τα προβλήματα του Ιατρείου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης παρόλο που παραδέχτηκε το κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η δομή, δεν απάντησε στο πότε θα προχωρήσει η μετεγκατάστασή της. Στο ίδιο κλίμα, αναφορικά με το θέμα της βελτίωσης του υφιστάμενου χώρου, η βουλευτής τονίζει πως ο κ. Κοντοζαμάνης «κατέφυγε σε γραφειοκρατικές δικαιολογίες, απορρίπτοντας το αίτημα για άμεσες εργασίες συντήρησης του κτηρίου από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια, παρόλο που η συγκεκριμένη υπηρεσία του υπουργείου Υγείας έχει την ευθύνη για την κάλυψη των αναγκών του Περιφερειακού Ιατρείου».

Η Κυριακή Μάλαμα τόνισε την πλήρη εγκατάλειψη του ιατρείου επί ενάμιση χρόνο, και συμπλήρωσε πως οι συνέπειες για την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες είναι ολέθριες, αλλά και με τεράστιο κίνδυνο για τους ίδιους τους υγειονομικούς λειτουργούς που εργάζονται σε αυτό.

Καταλήγοντας, η βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα ημερομηνία για την μετεγκατάσταση της δομής ενώ εξέφρασε την απογοήτευση της για την άρνηση του υφυπουργού για άμεσες εργασίας συντήρησης. Παράλληλα, η ίδια επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να πιέζει την κυβέρνηση με κάθε μέσο, μέχρι να ενδιαφερθεί πραγματικά για το Περιφερειακό Ιατρείο και για τους πολίτες της Ορμύλιας.