Skip to main content

Τσακαλώτος: Στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα το πρώτο πακέτο μέτρων

Επιστολή του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών στον επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ για τους εφαρμοστικούς νόμους.

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθει στη Βουλή για ψήφιση το πρώτο πακέτο των μέτρων που περιλαμβάνεται μέσα στην ελληνική πρόταση προς τους θεσμούς. Αυτό αναφέρει σε επιστολή του προς τον επικεφαλής του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πρόκειται για μια προσπάθεια, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, πριν ακόμη αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, ενίσχυσης της εμπιστοσύνης με τους εταίρους. Συγκεκριμένα, το πακέτο μέτρων που θα πάει στο Κοινοβούλιο αφορά το συνταξιοδοτικό, την αύξηση των φορολογικών εσόδων και την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ο υπουργός επισημαίνει τη δέσμευση για την ίδια δημοσιονομική προσπάθεια με στόχο ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018. Ζητά επίσης έναρξη διαλόγου για τον καλύτερο δημοσιονομικό δρόμο που μπορεί να οδηγήσει σε αυτόν τον στόχο υπό τα νέα οικονομικά δεδομένα (μετά την τραπεζική αργία)

Δείτε την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα εδώ

και του Ευκλείδη Τσακαλώτου εδώ