Skip to main content

Στη Βουλή το ρεπορτάζ της Voria.gr για την ακαταλληλότητα του κτηρίου του 1ου ΕΕΕΕΚ Θέρμης

Ο βουλευτής Θ. Καράογλου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προκειμένου το 1ο ΕΕΕΕΚ Θέρμης να στεγαστεί σε χώρο ο οποίος πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Στη Βουλή μετά από το ρεπορτάζ της Voria.gr οδηγήθηκε το θέμα του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Θέρμης που βρίσκεται σε χώρο που είναι ακατάλληλος για την επιμόρφωση παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα, με ερώτησή του προς τα αρμόδια υπουργεία ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου ζητά να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το 1ο ΕΕΕΕΚ Θέρμης να στεγαστεί σε χώρο ο οποίος πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Όπως επισημαίνει, λόγω της έλλειψης σχολικών υποδομών το κτήριο που στεγάζεται σήμερα το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Θέρμης, στο οποίο φοιτούν 25 παιδιά με ειδικές ανάγκες, δεν προοριζόταν για σχολική μονάδα. Και αυτό γιατί δεν διαθέτει αυλή, ανελκυστήρα, έξοδο κινδύνου, ούτε και χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους για χρήσεις γυμναστηρίου και φυσιοθεραπείας.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον βουλευτή Β΄Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, ο βασικός χώρος που χρησιμοποιείται για την επαγγελματική εκπαίδευση των παιδιών είναι το ισόγειο, ενώ τα εργαστήρια λειτουργούν στο υπόγειο όπου δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός και φυσικό φως.

Ενδεικτικό είναι ακόμη το γεγονός οτι η αίθουσα των ηλεκτρονικών υπολογιστών βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτηρίου, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν διαθέτει ανελκυστήρα και  κατ’ επέκταση αδυνατούν να εξυπηρετηθούν όλα τα παιδιά που παρακολουθούν τα μαθήματά τους.

Επίσης ο κ. Καράογλου ζητά να ενημερωθεί σε ποιες κινήσεις θα προβεί η Πολιτεία ώστε τα 25 παιδιά που φοιτούν σε αυτό να έχουν πρόσβαση στη γυμναστική και στη φυσιοθεραπεία που χρειάζονται, αφού λόγω της πανδημίας οι χώροι που χρησιμοποιούνταν για αυτές τις δραστηριότητες σταμάτησαν να λειτουργούν επειδή βρίσκονται στο υπόγειο και δεν διαθέτουν επαρκή εξαερισμό