Skip to main content

Στη Βουλή το θέμα με την εξέλιξη των εργασιών στον Τύμβο Καστά

Ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης, Γιώργου Λαζαρίδη - Ζητεί απαντήσεις για τις καθυστερήσεις στη δημοπράτηση

Επίκαιρη ερώτηση, επιχειρώντας να διερευνήσει τις ευθύνες του Υπουργείου Πολιτισμού για τον χειρισμό και την εξέλιξη των εργασιών ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης, κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης.

Ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης Γεώργιος Λαζαρίδης ζητά απαντήσεις για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη δημοπράτηση των αναγκαίων έργων, από πλευράς Υπουργείου, ενώ παράλληλα ζητά να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ανάδειξης του αρχαιολογικού μνημείου του Λόφου Καστά, «καθότι θα επωφεληθούν τουλάχιστον 4 περιφερειακοί νομοί, όντες στο επίκεντρο της προβολής και τουριστικής αξιοποίησης μιας περιοχής - παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με τα παγκοσμίου φήμης και εμβέλειας αρχαιολογικά ευρήματα».

«Δυστυχώς, η Ελληνική πολιτεία δεν δείχνει καμία διάθεση άμεσης δρομολόγησης, ένα ακόμη δείγμα της εγκατάλειψης και απαξίωσης ολόκληρης της Μακεδονίας από την κεντρική εξουσία σε έργα υποδομής, σε επενδυτικά έργα, που φέρουν πλήρη απογοήτευση και αγωνία στους κατοίκους της περιοχής», τονίζει ο Γιώργος Λαζαρίδης.

Για τους λόγους αυτούς ο Βουλευτής της β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης, αλλά και για τον καταμερισμό των ευθυνών και τον έλεγχο των ενεργειών του Υπ. Πολιτισμού, ερωτά την καθ’ ύλην αρμόδια κα. Υπουργό: «Ποιο το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των εργασιών ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου στην Αμφίπολη & αν ελλοχεύει κίνδυνος απώλειας της χρηματοδότησης των 2,5 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ & Πρόγραμμα Interreg, που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εάν δεν εκκινηθούν άμεσα οι διαδικασίες δημοπράτησης των εργασιών;».