Skip to main content

Στη Βουλή το ζήτημα της πλημμύρας στο δημοτικό σχολείο του Χορτιάτη

Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό. Τι λέει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αναφορά στη Βουλή για τις ζημιές που υπέστη το Δημοτικό Σχολείο Χορτιάτη από τις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες (δείτε εδώ) κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Οι βουλευτές κατέθεσαν την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και το φωτογραφικό υλικό που συγκέντρωσε ο Σύλλογος, το οποίο δείχνει λίμνες από νερά στις διδακτικές αίθουσες. 

Μάλιστα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έδωσε στη δημοσιότητα απαντητικό έγγραφο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο οποίο η τελευταία υπογραμμίζει ρητά πως είναι υποχρέωση και αποκλειστική αρμοδιότητα του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη η συντήρηση του σχολικού κτηρίου.

Μάλιστα σημειώνει ότι επειδή από τις ανωτέρω καταστροφές που υπέστησαν οι κτηριακές υποδομές του σχολείου ενδεχομένως να κινδυνεύσει η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, είναι αναγκαία η λήψη άμεσων μέτρων από το Δήμο ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.