Skip to main content

Στη Βουλή των Εφήβων ο μαθητής του 7ου Λυκείου Καλαμαριάς, Σπύρος Παπαϊωάννου

Ο Σπύρος Παπαϊωάννου συμμετείχε στην ΚΕ' Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων - Πραγματοποίησε συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα και θεσμούς.

Στην ΚΕ' Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων συμμετείχε ο απόφοιτος πια μαθητής, Σπύρος Παπαϊωάννου, το τριήμερο 14 έως 16 Σεπτεμβρίου, εκπροσωπώντας την Εκλογική Περιφέρεια Α Θεσσαλονίκης. Λόγω των υγειονομικών συνθηκών οι συναντήσεις διεξήχθησαν διαδικτυακά καλύπτοντας ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό τριήμερο με θεματικό άξονα «Το περιβάλλον  μου, Ο Τόπος μου, Ο Κόσμος μου».

Παρ' όλα αυτά, οι έφηβοι βουλευτές θέλησαν με δική τους πρωτοβουλία να πραγματοποιήσουν διάφορες συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα και θεσμούς δια ζώσης, όπως και έγινε. Συστάθηκε και μία 5μελής ομάδα εφήβων βουλευτών, που εκπροσωπούσαν την επιτροπή της παιδείας. Οι συναντήσεις έγιναν στην Αθήνα από τις 31 Αυγούστου έως και τις 02 Σεπτεμβρίου προκειμένου οι έφηβοι βουλευτές να συζητήσουν και να θέσουν τις δικές τους ξεχωριστές απόψεις και προτάσεις στους πολιτικούς ηγέτες της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, η πενταμελής ομάδα συναντήθηκε με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως, την υφυπουργό Παιδείας κυρία Ζέττα Μακρή, τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρο Κόπτση, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κυρία Φώφη Γεννηματά, τον διευθυντή Γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Στυλιανό Κονταδάκη, τον γ' αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Αθανάσιο Μπούρα και τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη.

Σε δήλωσή του, ο Σπύρος Παπαϊωάννου αναφέρει πως «είναι σημαντικό, η πολιτεία, να ακούσει τους νέους και να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους. Όσο πιο σύντομα γίνει αυτό, τόσο περισσότερα νέα άτομα θα θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα του τόπου τους, που αυτό είναι και το ζητούμενο για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά και ως κοινωνία και ως χώρα.»            

Η πενταμελής ομάδα θα επιστρέψει πάλι στην πρωτεύουσα το προσεχές διάστημα, προκειμένου να ολοκληρώσει τις επαφές της, συναντώντας και άλλα πολιτικά πρόσωπα και φορείς.