Skip to main content

Στη Zofrank Holdings συμφερόντων Μελισσανίδη η Ναυτεμπορική

Το business κομμάτι της Ναυτεμπορικής περνά στην εταιρεία Zofrank Holdings καθώς κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά, των επτά εκατομμυρίων ευρώ.

Ολοκληρώθηκε πριν από τις 12 το μεσημέρι σήμερα ο δημόσιος Πλειοδοτικός Διαγωνισμός για τη «Ναυτεμπορική».

Σύμφωνα με πηγές του Capital.gr, το business κομμάτι της Ναυτεμπορικής (τίτλος, σήμα, site, πιεστήριο) περνά στην εταιρεία Zofrank Holdings (σύμφωνα με πληροφορίες συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη) καθώς κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά, των επτά εκατομμυρίων ευρώ.

Οι υπόλοιποι διεκδικητές για αυτό το κομμάτι της Ναυτεμπορικής ήταν η Alter Ego που προσέφερε 3,856 εκατ. ευρώ, η Cairo που προσέφερε 1,5 εκατ. ευρώ και η Τεχνική Ολυμπιακή η οποία έδινε 1,4 εκατ. ευρώ.

Τα ακίνητα περνάνε έναντι 4,15 εκατ. ευρώ στην Cairo Estate. Για το συγκεκριμένο unit προσφορά κατέθεσε επίσης η Τεχνική Ολυμπιακή (2,3 εκατ. ευρώ) και η Alter Ego η οποία προσέφερε 2 εκατ. ευρώ.

Η Ναυτεμπορική ιδρύθηκε το 1924 από τους αδελφούς Αθανασιάδη σηματοδοτώντας την εμφάνιση του οικονομικού τύπου στην Ελλάδα. Η πρώτη έκδοσή της ήταν με τον τίτλο «Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον» στις 4 Απριλίου του 1924 με έδρα τον Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της κατοχής διέκοψε την έκδοσή της και επανεκδόθηκε στις 8 Μαρτίου 1945.  Στις 2 Αυγούστου 1948 μετονομάστηκε σε «Ναυτεμπορική» και μετέφερε την έδρα της στη περιοχή της Κολοκυνθούς.