Skip to main content

Στοιχεία για πολυϊδιοκτησία Ολυμπιακού με δύο ΠΑΕ μαζεύει ο ΠΑΟΚ

Στην αντεπίθεση περνά ο Δικέφαλος του Βορρά - Ομάδα ειδικών ερευνά αν μπορούν να «δέσουν» καταγγελία κατά του Ολυμπιακού για πολυϊδιοκτησία με δύο ΠΑΕ

Στην αντεπίθεση ετοιμάζεται να περάσει ο ΠΑΟΚ. Πήγες της ΠΑΕ ανέφεραν στην εφημερίδα «Live Sport» ότι «ομάδα ειδικών συλλέγει στοιχεία και εξετάζει το ενδεχόμενο αν μπορεί να δέσει θέμα πολυϊδιοκτησίας του Ολυμπιακού με δύο ΠΑΕ της Supe League 1.

Σε περίπτωση που βρεθούν στοιχεία που να αποδεικνύουν τη συγκεκριμένη παράβαση, τότε θα γίνει αναλυτική ενημέρωση στον Ιβάν Σαββίδη και αυτός θα αποφασίσει αν θα καταγγελθεί ή όχι σχετική καταγγελία στην ΕΕΑ.

Στον Δικέφαλο του Βορρά προσανατολίζονται να παίξουν... φουλ επίθεση, παρότι ακόμα δεν έχουν στα χέρια τους σαφή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Ολυμπιακός ασκεί επιρροή σε δύο ΠΑΕ. Για τον λόγο αυτά τα στελέχη του ΠΑΟΚ είναι προσεκτικά και τονίζουν ότι βρίσκονται στη διαδικασία συλλογής στοιχείων.

Παράλληλα, φαίνεται να υπάρχει πρόθεση ενίσχυσης ακόμα περισσότερο του νομικού τμήματος προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευχέρεια στις κινήσεις που έρχονται κατά του Ολυμπιακού.

Στις σκέψεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι να κυνηγήσουν την υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια στο «Γ.Καραϊσκάκης», όπου υπήρχαν καταγγελίες παικτών.

Δεν χρονοτριβεί ο ΠΑΟΚ για CAS - Οι λεπτομέρειες της προσφυγής

Στο μεταξύ στον ΠΑΟΚ δεν χάνουν χρόνο για τις επόμενες κινήσεις στην προσπάθεια να ανατρέψουν την εισήγηση της ΕΕΑ ότι υπάρχει δηλαδή σχέση συνιδιοκτησίας με την Ξάνθη. Η απόφαση για προσφυγή στο CAS ήταν ειλημμένη πριν καν την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων. Όπως γράφει η «Live Sport» έχουν ήδη δρομολογηθεί οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει άμεσα το νομικό τμήμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Μετά από πρωτοβουλία και επαφές του επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας, Αχιλλέα Μαυρομάτη, έχει επιλεγεί ήδη μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Ελβετία, το οποίο έχει ειδίκευση σε υποθέσεις που εκδικάζονται στο CAS. Βάσει της νομοθεσίας ο ΠΑΟΚ έχει περιθώριο 21 ημερών να καταθέσει την προσφυγή στο CAS και ήδη προχωρά η διαδικασία μετάφρασης των 42 σελίδων της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, αλλά και όλων των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την προσφυγή.

Η προσφυγή στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης θα γίνει με την επιλογή της ταχείας διαδικασίας. Ο επίσημος ΠΑΟΚ θα επικαλεστεί την ανάγκη, η υπόθεση να κλείσει πριν την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν και με βάση της εκτιμήσεις που κάνουν στον «δικέφαλο» είναι εφικτό το CAS να εκδώσει την απόφαση μέσα σε δύο μήνες από τη μέρα που θα κατατεθεί η προσφυγή.

Μάλιστα, όπως γράφει η εφημερίδα, ο ΠΑΟΚ θα καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά την διάρκεια της διαδικασίας στο CAS και θα ζητήσει να συνεκδικαστεί η υπόθεση μαζί με την Ξάνθη.