Skip to main content

Καλαμαριά: Πόλος έλξης και όαση δροσιάς η Golden Bay και το φετινό καλοκαίρι

Ήδη, τα δύο προηγούμενα Σαββατοκύριακα, όπου ο υδράργυρος είχε σκαρφαλώσει στα ύψη, η πλαζ Αρετσούς γέμισε με λουόμενους.

Στιγμές χαλάρωσης, διασκέδασης και κυρίως… δροσιάς είναι έτοιμη να προσφέρει για δεύτερη χρονιά η πλαζ Αρετσούς, που από πέρσι έχει μετονομαστεί σε «Golden Bay».

Πλέον είναι όλα έτοιμα καθώς εκτός από τις ομπρέλες, που ήταν ήδη τοποθετημένες από τον Μάϊο, πήραν τις θέσεις τους και οι ξαπλώστρες προκειμένου να υποδεχθούν τους Θεσσαλονικείς που θέλουν να κάνουν τη βουτιά τους σε μια κοντινή παραλία.

Ήδη, τα δύο προηγούμενα Σαββατοκύριακα, όπου ο υδράργυρος είχε σκαρφαλώσει στα ύψη, η πλαζ γέμισε με λουόμενους. «Πέρσι είχαμε τρομερή επισκεψιμότητα και ήδη έχουμε θετικά μηνύματα αν εκλάβουμε τα δύο προηγούμενα Σαββατοκύριακα που γέμισε ο χώρος», επισήμανε στη Voria.gr ο αντιπρόεδρος της ΔΕΤΕΚ (Δημοτική Εμπορική και Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς) Πασχάλης Λεμονής.

Φέτος, σύμφωνα με τον ίδιο, μετά και τα περιστατικά πνιγμών που καταγράφηκαν την περσινή καλοκαιρινή περίοδο, έχει ήδη πάρει τη θέση του ναυαγοσώστης, ο οποίος βρίσκεται στην παραλία σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΤΕΚ (η οποία έχει και την ευθύνη της λειτουργίας της πλαζ), έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό και να μην υπάρχουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των λουόμενων και επισκεπτών της «Golden Bay». «Επειδή τα μηνύματα για την επισκεψιμότητα είναι ενθαρρυντικά προχωρήσαμε σε δεύτερη προκήρυξη για να είμαστε καλυμμένοι τη φουλ σεζόν του καλοκαιριού», τόνισε ο κ. Λεμονής.

Η είσοδος και η χρήση της ξαπλώστρας είναι δωρεάν και ο επισκέπτης πληρώνει μόνο ότι θα παραγγείλει από το αναψυκτήριο.

Το στοίχημα της δημοτικής αρχής Καλαμαριάς και της ΔΕΤΕΚ ήταν η ιστορική πλαζ της Θεσσαλονίκης να ανακτήσει τη χαμένη της αίγλη και να αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης για ημερήσιες καλοκαιρινές αποδράσεις.

Έπειτα από αρκετές δεκαετίες εγκατάλειψης η πλαζ της Αρετσούς αναβαθμίστηκε το 2021. Το αναψυκτήριο που λειτουργούσε μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο beach bar με ομπρέλες στην άμμο, ξαπλώστρες, ανάκλιντρα και σκίαστρα. Παράλληλα, τοποθετήθηκε νέος φωτισμός, ανακαινίστηκαν το κεντρικό αναψυκτήριο, οι τουαλέτες και τα αποδυτήρια.