Skip to main content

Στην 19η θέση υποχώρησε η Ελλάδα στο UEFA Ranking μετά τις ήττες ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να δώσουν κανένα βαθμό, με αποτέλεσμα να μείνει η Ελλάδα στους 24.700 βαθμούς στο UEFA Ranking.

Οι ήττες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στα κύπελλα Ευρώπης «στοίχισαν» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έχασε τρεις θέσεις και έπεσε στην 19η θέση στην κατάταξη που διατηρεί η UEFA.

Και οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να δώσουν κανένα βαθμό, με αποτέλεσμα να μείνει η Ελλάδα στους 24.700 βαθμούς και να δει την Τσεχία, την Κύπρο και την Τουρκία να απομακρύνονται αρκετούς βαθμούς μπροστά και πλέον τα πράγματα για τη 15η θέση γίνονται δύσκολα και πάλι.

Εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να φτάσει τουλάχιστον στην 17η θέση από την αγωνιστική περίοδο 2023/24, ο πρωταθλητής θα αρχίζει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος της τελικής βαθμολογίας, καθώς και ο Κυπελλούχος Ελλάδας, θα αρχίζουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Η κατάταξη της UEFA, από την δέκατη μέχρι και την εικοστή θέση, έχει ως εξής (σ.σ. σε παρένθεση οι ομάδες που συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις):