Skip to main content

Στην 28η Agrotica το μεγαλύτερο τρακτέρ στην Ελλάδα (φωτο)

Με ιπποδύναμη άνω των 500 αλόγων, αντικαθιστά τρία γεωργικά μηχανήματα και καθιστά τον αγρότη που το οδηγεί ιδιαίτερα ανταγωνιστικό

Ο μεγαλύτερος αναλογικός ελκυστήρας που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην Ελλάδα παρουσιάστηκε σήμερα στην 28η Agrotica, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το τρακτέρ Fendt 1050, η ιπποδύναμη του οποίου είναι άνω των 500 αλόγων. Στην ουσία αντικαθιστά τρία γεωργικά μηχανήματα, με αποτέλεσμα να καθιστά τον κάτοχό του ιδιατέρως ανταγωνιστικό. Είναι, ταυτόχρονα, το πιο οικονομικό τρακτέρ στην κατηγορία του και ένα σπουδαίο εργαλείο της ψηφιακής γεωργίας.

Στην παρουσίαση του τεράστιου ελκυστήρα βρέθηκε και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας. «Η Ελλάδα που δημιουργεί και ο Έλληνας που επενδύει στις δουλειές του. Αυτό είναι το μοντέλο στο οποίο βαδίζει πλέον η χώρα», ανέφερε ο κ. Σκρέκας για το Fendt 1050, το οποίο, μάλιστα, παρατήρησε μέσα από την καμπίνα του.

Ο συγκεκριμένος ελκυστήρας αγοράστηκε από Ομάδα Παραγωγών στα Γρεβενά. Κατά την παρουσίασή του, ο εκπρόσωπός τους, Δημήτρης Ντόμας, εξέφρασε την πίστη του ότι μέσω αυτών των τρακτέρ θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα.

Δείτε φωτογραφίες: