Skip to main content

Με χειροκροτήματα η άφιξη Τσίπρα στη ΔΕΘ - Συνάντηση με διοίκηση (vid)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για έναν γηρασμένο θεσμό με εφηβική δυναμική, που όμως στα 100 του χρόνια θα αποκτήσει το εκθεσιακό κέντρο που αξίζει

του Κυριάκου Σαμαρτζίδη και του Βλάση Καμπάνη

Εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών έφτασε περίπου στις 10:40 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ - HELEXPO Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Ο κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, Σωκράτη Φάμελλο, Γιάννη Αμανατίδη, Αλέκο Τριανταφυλλίδη, Χρήστο Γιαννούλη, Δώρα Αυγέρη, καθώς και τους βουλευτές Νίκο Παππά, Χρήστο Σπίρτη, Αλέξη Χαρίτση, Όλγα Γεροβασίλη, Θεανώ Φωτίου, Παύλο Πολάκη, Πάνο Ρήγα, Γιώργο Βαρεμένο Θοδωρή Δρίτσα, τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη και την πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και στελέχη του κόμματος, συναντάται με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ - HELEXPO και κατόπιν θα συναντήσει το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΘ, στα γραφεία διοίκησης.

Κατά την προσφώνησή του στη συνάντηση στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για έναν γηρασμένο θεσμό με εφηβική δυναμική, αλλά μπορεί να τα πάει καλύτερα και για την πόλη, αλλά και για να συμβάλλει περισσότερο στην ελληνική οικονομία. Ο ίδιος χαρακτήρισε θετική τη στάση της κυβέρνησης για την ανάπλαση της ΔΕΘ, εκφράζοντας την ελπίδα του ότι στα 100 χρόνια η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει το εκθεσιακό κέντρο που της αξίζει. «Βάλαμε κι εμείς ένα λιθαράκι να στηρίξουμε τις προσπάθειές σας. Η έκθεση κατάφερε πλέον να ξαναπάρει τη θέση που της αξίζει στην καρδιά των Θεσσαλονικέων, αλλά κυρίως στον εμπορικό κόσμο», τόνισε. Επίσης είπε ότι έρχεται στη ΔΕΘ για δωδέκατη φορά σε έναν θεσμό που δεν είναι ένα κορυφαίο πολιτικό γεγονός, αλλά και οικονομικό-εμπορικό-πολιτιστικό.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζήκας ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό για τη στήριξή του στο έργο ανάπλασης των εγκαταστάσεων της Έκθεσης, ενώ τόνισε πως η 84η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα την Ινδία είναι επιτυχημένη, υπογραμμίζοντας το ρεκόρ που έχει σημειώσει στις start-up επιχειρήσεις, 300 στον αριθμό, και την πρωτοβουλία smoke-free.

Στη συνέχεια η διοίκηση της έκθεσης πραγματοποίησε μια λεπτομερή οπτικοακουστική παρουσίαση του σχεδίου της ανάπλασης, του ιστορικού των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και του προγραμματισμού των επόμενων.  

Τέλος, κατά τη σημερινή συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo ζήτησαν τη στήριξη του κ. Τσίπρα στο σχέδιο της ανάπλασης και τόνισαν πως πρόκειται για ένα κοινό όραμα με τη διοίκηση της εταιρείας.