Skip to main content

Στην 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας συμμετέχει και φέτος η ΑΡΣΙΣ

Η 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας περιλαμβάνει ανοιχτές συζητήσεις, εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις, προβολές, αφηγήσεις, παραστάσεις κ.ά.

Η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων συμμετέχει και στη φετινή, 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης διαδικτυακά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Η 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας περιλαμβάνει ανοιχτές συζητήσεις, εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις, προβολές, αφηγήσεις, παραστάσεις κ.ά.

Η ΑΡΣΙΣ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, υποστηρίζει τις εκδηλώσεις προκειμένου να συνδράμει στην εδραίωση της αντίληψης ότι η πολυγλωσσία μπορεί να γίνει γέφυρα ανταλλαγής πολιτισμικού πλούτου, τρόπος συνύπαρξης, χώρος υπεράσπισης δικαιωμάτων κι αντίδοτο στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.

Για την ΑΡΣΙΣ η αρχή έγινε φέτος με τη συζήτηση για τα δικαιώματα των παιδιών που διοργάνωσε στις 20 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού), ενώ τη σκυτάλη παίρνει την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα το παράρτημα της ΑΡΣΙΣ Ηπείρου που διοργανώνει την εκδήλωση με τίτλο: Πολυγλωσσία “Στο Σπίτι μας”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπό την ευθύνη της συντονίστριας της ΑΡΣΙΣ Ηπείρου Ελευθερίας Τσίτου, θα προβληθεί η ταινία Μικρού Μήκους με τίτλο “Αhl Ar – Ra'y” (“Άνθρωπος της γνώμης”), που εστιάζει στην καθημερινότητα ασυνόδευτων ανηλίκων από διαφορετικές χώρες καταγωγής, οι οποίοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τη δυσκολία αλλά και τη μαγεία της πολυγλωσσίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της ταινίας.

Για εγγραφή στην εκδήλωση (θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης) πατήστε εδώ: https://forms.gle/B51BvWDFzn3HhQQ27

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ακολουθήστε τον σύνδεσμο
https://authgr.zoom.us/j/92582901041
 
Επόμενος σταθμός για την ΑΡΣΙΣ είναι η Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα και η εκδήλωση διάρκειας δύο ωρών με τίτλο “Πολιτισμικός διάλογος μέσα από τις γλώσσες των προσφύγων και των μεταναστών”.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα συζητηθεί το θέμα “Διαχείριση της πολυγλωσσίας στην εκπαίδευση: καλές πρακτικές και σχολική διαρροή των ανήλικων προσφυγόπουλων που ζουν σε ξενώνες και διαμερίσματα ημιαυτόνομης και αυτόνομης διαβίωσης”. Εισηγητές θα είναι στελέχη της ΑΡΣΙΣ, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, συντονιστές δομών φιλοξενίας, διαμερισμάτων ημιαυτόνομης κι αυτόνομης διαβίωσης της οργάνωσης. Ονομαστικά αναφέρονται οι Κέλυ Πέτρου, Tatiana Igic Keklili, Μαρία Κουσκούκη, Γιώργος Στεφανίδης.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έχει τίτλο “Η 'γλώσσα' των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για το προσφυγικό” και εισήγηση θα κάνει ο δημοσιογράφος Κώστας Κεκελιάδης, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη.

Για εγγραφή στην εκδήλωση (θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης) πατήστε εδώ https://forms.gle/dN3EXKj7TcgKdGf19

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ακολουθήστε τον σύνδεσμο
 https://authgr.zoom.us/j/95244361170

•    Η συμμετοχή της ΑΡΣΙΣ στην 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ “Κοινωνικοπολιτισμική Μάθηση Νέων σε Κοινωνίες με Κινητικότητα (SLYMS)”

•    Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης Γιορτής Πολυγλωσσίας ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://drive.google.com/file/d/19Fer5wzYSqLrBGXP4a_o_dwdx5afhdy3/view