Skip to main content

Στην ΑΑΔΕ χώρος στην Κουλούρα για το τελωνείο Ημαθίας

Σε τέσσερις μήνες αναμένεται να μεταφερθεί στους νέους χώρους το τελωνείο, που αποτελεί χρονίζον αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των φορέων.

Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων περνά τμήμα του ακινήτου της «Αμάλθεια ΑΕ», στην Κουλούρα για τη λειτουργία του τελωνείου Ημαθίας, όπως αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή του στη Βέροια το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Η απόφαση για να μεταφερθεί το ακίνητο, προκειμένου να στεγάσει το τελωνείο Ημαθίας, που είναι και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της περιοχής, είχε ληφθεί προ διετίας από την Περιφέρεια, που είχε και τη σύμφωνη γνώμη του δήμου Βέροιας και του τοπικού Επιμελητηρίου, διότι σήμερα το τελωνείο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει εκεί που βρίσκεται τις ανάγκες ενός ολόκληρου νομού, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.

Η παραχώρηση θα γίνει από την αντιπεριφέρεια Ημαθίας για 50 χρόνια, όμως σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί το τελωνείο σε 18 μήνες, το ακίνητο θα επιστραφεί στην «Αμάλθεια ΑΕ». Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπολογίζει πάντως ότι το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε τέσσερις μήνες...

Το ακίνητο καλύπτει τις ανάγκες του τελωνείου και του επιχειρηματικού κόσμου, διότι έχει καλή προσβασιμότητα, αφορά σε ένα χώρο ισόγειο 750 τ.μ., μια κλειστή αποθήκη 890 τ.μ. και περιβάλλοντα χώρο τουλάχιστον 20 στρεμμάτων. Θα χρειαστεί μια επένδυση επισκευής των εγκαταστάσεων, η οποία θα καλυφθεί στο σύνολό της από τους κύριους του ακινήτου, ενώ οι απαιτούμενες επισκευές και διαμορφώσεις στο κτήριο και τους άλλους χώρους θα προσδιοριστούν από την ΑΑΔΕ. Για την ανακαίνιση του χώρου έχει εξασφαλιστεί και μια δωρεά, ενώ και το Επιμελητήριο Ημαθίας θα καταβάλει ένα ποσό.