Skip to main content

Domotel: Άνοιξε το «Kastri» στην Αθήνα, σχέδια για resort

Mέσα στον Οκτώβριο άνοιξε το «Domotel Kastri». Η εταιρεία έχει έτοιμα δύο νέα projects, ένα για ξενοδοχείο πόλης και ένα για resort.

Μέσα στον Οκτώβριο,  εντάχθηκε λειτουργικά στην αλυσίδα ξενοδοχείων Domotel, το έβδομο και νεότερο μέλος της οικογενείας, το «Domotel Kastri», με το οποίο η εταιρεία επεκτείνει το δίκτυο των ξενοδοχείων της στην Αθήνα.

Το «Domotel Kastri» άνοιξε με τριών μηνών καθυστέρηση, λόγω των capital controls, αλλά άνοιξε και λειτουργεί, ενώ η Domotel A.E. περιμένει την σταθεροποίηση του πολιτικού και οικονομικού κλίματος, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων, για να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις της.

«Είμαστε έτοιμοι στη Domotel, για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση δύο ακόμη projects, το ένα για ξενοδοχείο πόλης και το δεύτερο, για μία μονάδα resort. Όμως θα πρέπει προηγουμένως να εξομαλυνθούν οι συνθήκες», δήλωσε στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Domotel, Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν και αρκετές προτάσεις για ένταξη ξενοδοχειακών μονάδων στο δίκτυο Domotel, που θα πρέπει να αξιολογηθούν.

Παρά τους δύσκολους μήνες της φετινής χρονιάς, το 2015 «πάει καλά» για την εταιρεία, αν και στις αρχές του χρόνου οι ενδείξεις προϊδέαζαν για μία πολύ καλή χρονιά.

Στόχος της Domotel είναι, η ανάπτυξη της αλυσίδας με τη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων κυρίως. Να σημειωθεί ότι από τα επτά ξενοδοχεία Domotel, τα τρία μόνο είναι ιδιοκτησίας της αλυσίδας, το Les Lazaristes στη Θεσσαλονίκη, το Domotel Arni στη Καρδίτσα και το Ξενία Βόλου.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίζει ο κ. Αλεξόπουλος, η Domotel διαχειρίζεται και αναπτύσσει ξενοδοχεία boutique και lifestyle, επιδιώκοντας την καλή διασπορά των μονάδων της αλυσίδας έτσι ώστε να λειτουργούν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά μεταξύ τους.

Σε ό,τι αφορά στο «Domotel Kastri», αυτό λειτουργεί στο ιστορικό ξενοδοχείο «Καστρί» στην Εκάλη, ιδιοκτησίας του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Το συγκεκριμένο 5άστερο ξενοδοχείο βρίσκεται σε μία έκταση 15 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει και 4 στρέμματα πευκοδάσους.  Το Domotel Kastri, στα βόρεια προάστια των Αθηνών, απευθύνεται στη συνεδριακή και την corporate αγορά, αλλά και στο υψηλότερο τμήμα της leisure ξενοδοχειακής πελατείας καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στα εμπορικά κέντρα της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας.

Το πολύ δυνατό χαρτί του Domotel Kastri είναι το παρακείμενο κτίσμα του μεγάλου συνεδριακού και εκπαιδευτικού κέντρου, το οποίο είναι σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Αλ. Τομπάζη.