Skip to main content

Στην Agrotica ξεκινούν κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι

Στα εγκαίνια της Agrotica αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε πανελλαδικές κτηνοτροφικές κινητοποιήσεις το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων.
Αρχές του Φλεβάρη αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε πανελλαδικές κτηνοτροφικές κινητοποιήσεις το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, που συνεδρίασε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στη Λαμία.

Συγκεκριμένα στις 3 του μήνα, ημέρα εγκαινίων της Agrotica αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς των τελωνείων και περιφερειακών κομβικών οδικών σημείων. Θα προηγηθούν συνελεύσεις των κτηνοτροφικών συλλόγων των νομών και η ολομέλεια των προέδρων για την οριστικοποίηση των αποφάσεων και την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων. «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η κτηνοτροφία κινδυνεύει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΚ.

«Οι κτηνοτρόφοι δίνουν αγώνα επιβίωσης και απαιτούν την άμεση στήριξη της πολιτείας. Δεν μπορούν να περιμένουν άλλο και διεκδικούν την οικονομική ενίσχυση των 50 ευρώ ανά αιγοπρόβατο, καλύτερες τιμές για τα κτηνοτροφικά προϊόντα με μείωση της ψαλίδας παραγωγού – καταναλωτή και άμεση καταβολή των επιδοτήσεων και ταυτόχρονη ρύθμιση των χρεών», καταλήγει η ανακοίνωση.