Skip to main content

Στην Αλεξανδρούπολη κρατούνται δύο επίδοξοι δολοφόνοι του Ερντογάν

Κρατούνται από τις αστυνομικές αρχές στην Αλεξανδρούπολη δύο εκπαιδευμένοι κομάντος που αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Ταγίπ Ερντογάν.

Δύο στρατιωτικοί που διαφεύγουν τη σύλληψη και είχαν αποπειραθεί να σκοτώσουν τον Ταγίπ Ερντογάν βρίσκονται εδώ και μερικές ημέρες στη χώρα μας, την ώρα που στην Άγκυρα διεξάγεται ήδη η δίκη για τους πραξικοπηματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους»,  πρόκειται για τους Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, μέλη της διαβόητης «Διμοιρίας Θανάτου», η οποία αποτελεί ειδική ομάδα βατραχανθρώπων εκπαιδευμένων να κάνουν δολοφονίες.

Οι δύο στρατιωτικοί πέρασαν μέσω του Εβρου στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δύο ημέρες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου, παραδόθηκαν στο ΑΤ Ορεστιάδας αναφέροντας ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα ώστε να συλληφθούν.

Στις 20 του μήνα, μάλιστα, υπέβαλαν αίτημα για άσυλο στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης, ενώ δικηγόρος τους είναι ένας 35χρονος νομικός ο οποίος έχει αναλάβει κατά το παρελθόν υποθέσεις χορήγησης ασύλου.

Κυβερνητικός αξιωματούχος σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη υπόθεση επισήμανε στο «Εθνος» ότι οι γκιουλενιστές προσπαθούν να καταστήσουν την Ελλάδα ως πεδίο επίλυσης των διαφορών τους με τον Ερντογάν. Οπως τόνισε, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις ενέργειες αυτές και είναι αυτονόητο ότι δεν θα επιτρέψει να «μεταφερθούν» στη χώρα οι εσωτερικές έριδες της Τουρκίας.