Skip to main content

Στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή ο νέος Πρέσβης των ΗΠΑ - «Μακάρι να σπούδαζα και εγώ εδώ»

Ο πρέσβης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Χασιώτη και ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις εξωσχολικές δραστηριότητες.

Εντυπωσιασμένος από το έργο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, δήλωσε ο νέος ρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος επισκέφτηκε για πρώτη φορά τον ιστορικό Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό Οργανισμό. Όπως είπε, μακάρι να είχε την ευκαιρία να σπουδάσει σε ένα τέτοιο σχολείο, το οποίο χαρακτήρισε «πραγματικό στολίδι».

Συνοδευόμενος από τη γενική πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Elizabeth K. Lee, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Dr. Jeff Lansdale με τον οποίον συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης των στενών σχέσεων.

Ο πρέσβης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Χασιώτη, το οποίο είναι ο τελευταίος κρίκος που προστέθηκε στην αλυσίδα γνώσης που προσφέρει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις εξωσχολικές δραστηριότητες, οι οποίες αντλούν περιεχόμενο από επιτυχημένα μοντέλα σχολείων της Αμερικής, αλλά και για τις εκπαιδευτικές καινοτομίες που έχει εισαγάγει στη διδακτική διαδικασία.

Αμέσως μετά περιηγήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο, τον Παιδικό Σταθμό, το Νηπιαγωγείο και τα θερμοκήπια του Δευτεροβάθμιου Προγράμματος. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο Εκπαιδευτικό - Επιδεικτικό Αγρόκτημα, το οποίο αποτελεί την «καρδιά» της εκπαίδευσης στη Σχολή. Ο κ. Τσούνης επισκέφτηκε το βουστάσιο και ενημερώθηκε πως το Αγρόκτημα είναι ένα ενεργό εργαστήριο όπου οι μαθητές αναλαμβάνουν πρακτική άσκηση στην αγροτική παραγωγή, τη ζωική παραγωγή, την αγροτική οικονομία, τη διαχείριση φυσικών πόρων, καθώς και την τεχνολογία τροφίμων και ποτών. Επίσης, είχε την ευκαιρία να γευτεί ορισμένα από τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του Αγροκτήματος, τα οποία παράγονται με τη συνδρομή των μαθητών της Σχολής και των σπουδαστών του Perrotis College και τα έσοδα ενισχύουν το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Perrotis College, όπου συναντήθηκε με το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό και έμαθε για τα πεδία έρευνας των σπουδαστών.

«Είναι μεγάλη τιμή να είμαι την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, με τον φίλο μου, Πρόεδρο Dr. Jeff Lansdale. Η Σχολή είναι θεαματική. Μακάρι να είχα και εγώ την ευκαιρία να σπουδάσω σε ένα τέτοιο σχολείο. Είναι ένα πραγματικό στολίδι για τη Θεσσαλονίκη. Εκπαιδεύετε αυτά τα υπέροχα παιδιά, τα οποία είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα γίνουν ηγέτες σε διάφορα πεδία. Έμαθα πάρα πολλά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου και ανυπομονώ να επιστρέψω. Και με την ευκαιρία το γιαούρτι που φτιάχνουν στη Σχολή είναι το καλύτερο που έχω φάει!», είπε. Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης λέγοντας πως «αποτελεί τη βάση για όλα» και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το Ίδρυμα προωθεί τις αξίες τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ελλάδας και αυτό είναι προς όφελος των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο Dr. Jeff Lansdale τον ευχαρίστησε για τα θερμά λόγια του και υπογράμμισε ότι η Αμερικανική Γεωργική Σχολή παραμένει πιστή στο όραμα του ιδρυτή της, Dr. John Henry House, μεταλαμπαδεύοντας γνώση, ήθος και αξίες στις νέες γενιές. «Παράλληλα, λειτουργεί και σαν γέφυρα μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, φέροντας ακόμη πιο κοντά τους λαούς των δύο χωρών», κατέληξε.