Skip to main content

Στην ανεργία 400 εργάτες βιοτεχνίας στην Καβάλα

Άλλα 400 άτομα μένουν στον δρόμο στην Καβάλα, αφού η βιοτεχνία ενδυμάτων – εσωρούχων ΔΕΛΦΙΝΙ Α.Ε. που τους απασχολούσε μεταφέρει τις δραστηριότητές της στη Βουλγαρία.
Τους δρόμους πήραν χθες οι εργαζόμενοι στη βιοτεχνία ενδυμάτων – εσωρούχων ΔΕΛΦΙΝΙ Α.Ε., για να κοινοποιήσουν το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τη μεταφορά της εταιρίας στη Βουλγαρία.

Δεκάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Καβάλας και κατέληξαν στο Δημαρχείο, την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας την άμεση συμπαράσταση όλων των τοπικών φορέων για να μη χάσουν τη δουλειά τους.
Όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, με την επιλογή της επιχείρησης να μεταφέρει τις δραστηριότητές της στη Βουλγαρία (λόγω μικρότερου κόστους λειτουργίας της εκεί), το τελευταίο διάστημα απολύθηκαν ήδη πάνω από 330 συνάδελφοί τους κι έχουν απομείνει πλέον στην ΔΕΛΦΙΝΙ Α.Ε. (στο Περιγιάλι Καβάλας) λιγότεροι από 60.   Ακόμα κι αυτοί, όμως, θα βρεθούν στην ανεργία, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης της εταιρίας στη γειτονική χώρα.

Το χτύπημα αυτό εις βάρος του καβαλιώτικου εργατικού δυναμικού είναι το δεύτερο ισχυρότερο μέσα στο 2010, μετά το κλείσιμο της Κεραμοποιϊας ΚΟΘΑΛΗ στη Χρυσούπολη, που στέρησε την απασχόληση σε εκατοντάδες άλλους εργαζόμενους.