Skip to main content

Στην αντεπίθεση ο Πάγκαλος για τους «τεμπέληδες Έλληνες»

Έντονη ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην κριτική που του άσκησε ο Γιάννης Μιχελάκης, για τις φερόμενες δηλώσεις του περί «τεμπέληδων Ελλήνων».

Έντονη ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, στην κριτική που του άσκησε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, για τις φερόμενες δηλώσεις του περί «τεμπέληδων Ελλήνων» σε τουρκική εφημερίδα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαψεύδει και πάλι ότι έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη με το περιεχόμενο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τονίζει ότι «η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ούτε αργόσχολοι ούτε νωθροί, ήταν όμως ο Κώστας Καραμανλής και γι αυτό οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή».

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Πάγκαλος «έχει δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα Economic Observer (9/7/2010) όπου δήλωσε: "Οι Έλληνες δουλεύουν πραγματικά σκληρά. Η παραγωγικότητά μας είναι υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο". Έχει δηλώσει επίσης στην Ελληνική Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό (22/12/2010): "Μια χαρά είναι η Ελλάδα. Και πλουτοπαραγωγικούς πόρους έχει και επιχειρηματίες κι έναν σκληρά εργαζόμενο λαό έχει στον ιδιωτικό τομέα"».

Ακόμα σημειώνεται πως σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» (7/4/2011) ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης της ΝΔ δήλωσε ότι ο Κ.Καραμανλής, έχοντας πλήρη συνείδηση για το τι ακριβώς συνέβαινε στην οικονομία, του έλεγε : «Ασ' το γι αργότερα».

«Μετά το 2007, όταν η οικονομία της χώρας διαλυόταν και τα δάνεια μαζί με το έλλειμμα αυξάνονταν εκτός ελέγχου, ο Τύπος, ακόμα και ο φιλικά προσκείμενος στη ΝΔ, αναπαρήγαγε διαρκώς την εικόνα ενός Πρωθυπουργού που προτιμούσε να συζητά και να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από το να πάρει τις αποφάσεις που έπρεπε. Η μνημειώδης φράση "άσ' το γι αργότερα”, αποτελεί τον ορισμό της αναβλητικότητας, της άρνησης, εν τέλει, ενός ηγέτη να επιτελέσει το καθήκον του ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ούτε αργόσχολοι ούτε νωθροί. Ήταν όμως, δυστυχώς, ο τότε Πρωθυπουργός τους και γι αυτό οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή», συνεχίζει.

Προσθέτει, δε, πως «... ούτε ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει καλή εικόνα για τον προκάτοχό του, αφού στη Βουλή (1/4/2011) εν τη ρύμη του λόγου του, είπε ότι ο προηγούμενος Πρωθυπουργός είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Βεβαίως μετά η δήλωση διευκρινίστηκε αλλά οι εντυπώσεις έμειναν. Η αγωνία του να πάρει αποστάσεις από την "καταραμένη" πενταετία 2004-2009 της νωθρότητας, της διαφθοράς και της καταστροφής, τον έχει οδηγήσει να διασπάσει το κόμμα του, να ανεβάσει τα ποσοστά του ΛΑΟΣ, να έρθει σε ρήξη με τους "καραμανλικούς" και να συναγωνίζεται τους "Αληθινούς Φιλανδούς" σε αντιευρωπαϊκές λογικές και πρακτικές».