Skip to main content

Στην αντεπίθεση ο Τσιτσιπάς: Είναι λάθος να με κατηγορούν

Ο Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το κοινό δείχνει να μην τον συμπαθεί ιδιαιτέρως, κάτι που φάνηκε και από τις αντιδράσεις τους.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε με 3-2 σετ από τον 18χρονο Κάρλος Αλκαράθ στους «32» του US Open και με αυτόν τον τρόπο σταμάτησε η πορεία του στο φετινό αμερικανικό Γκραν Σλαμ.

Ο Ελληνας τενίστας είδε τον εκπληκτικό Ισπανό να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να τον αποκλείει από τη φάση των «16». Για τον λόγο αυτό του απέδωσε τα εύσημα, μετά το τέλος της μεταξύ τους αναμέτρησης. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι το κοινό δείχνει να μην τον συμπαθεί ιδιαιτέρως, κάτι που φάνηκε και από τις αντιδράσεις τους.

Ωστόσο, για το συγκεκριμένο θέμα και με αφορμή τα όσα αναφέρονται για τα toilet breaks, ο Τσιτσιπάς επισήμανε πως είναι λάθος να τον κατηγορούν, καθώς «δεν καταλαβαίνει», ενώ σημείωσε ότι αγνόησε τα γιουχαΐσματα του κόσμου προς το πρόσωπό του.

«Δεν προσποιούμαι ότι όλοι με αγαπάνε. Δεν είναι στις προθέσεις μου να με αγαπάνε όλοι. Ο καθένας μπορεί να έχει τον αγαπημένο του παίκτη. Ένιωσα αυτή την αύρα, αλλά κατά μια έννοια το αγνόησα. Επειδή ο κόσμος δεν ξέρει, αυτό είναι το θέμα. Ο κόσμος που δεν είναι στον αθλητισμό, δεν ξέρει τι συμβαίνει, όλες αυτές οι κατηγορίες ήταν λανθασμένες. Εκείνη στον αγώνα μου στο Σινσινάτι (για οδηγίες προπονητή από το κινητό, όπως υποστήριξε ο Ζβέρεφ), είναι από τα πιο γελοία πράγματα που έχω ακούσει στη ζωή μου. Δεν ξέρω τι να πω γι' αυτό, δείχνει το επίπεδο του ανθρώπου που το είπε», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Ελληνας τενίστας πρόσθεσε ότι προσπάθησε να κλείσει τα αυτιά του στις αποδοκιμασίες του κοινού. Οπως τόνισε, η συμπεριφορά του κοινού «με εξέπληξε, αλλά δεν άφησα τον εαυτό μου να τον πάρει από κάτω επειδή ήμουν εκεί έξω και έπαιζα το παιχνίδι. Η στήριξη των φιλάθλων είναι σημαντική, αλλά πρέπει να βγεις εκεί έξω και να παίξεις. Ξέρω πως όλα αυτά τα πράγματα έγιναν εναντίον μου χωρίς λόγο. Πήρα toilet break σαν κάθε κανονικός αθλητής. Μπορεί να έκανα λίγο περισσότερο από άλλους αθλητές, αλλά αν υπήρχε ένας κανονισμός που να έλεγε ότι δεν μπορώ να κάνω παραπάνω από έναν συγκεκριμένο χρόνο, θα τον ακολουθούσα».

Και συνέχισε: «Ο κόσμος όμως δεν καταλαβαίνει. Είναι εδώ για το θέαμα. Θέλουν να δουν τένις. Είναι ανυπόμονοι, ειδικά η νέα γενιά. Απλά θέλουν να έχουν τένις γρήγορα. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να αλλάξω τα βρεγμένα ρούχα με στεγνά ρούχα. Προφανώς, είναι τεράστιο ζήτημα αυτό. Και κανείς δεν συζητάει για άλλα θέματα, όπως όταν οι παίκτες κάνουν περισσότερο χρόνο απ' όσο επιτρέπεται να κάνουν, κάτι που ήταν και για μένα δύσκολο όταν τους αντιμετώπιζα, κρύωνα, έχανα τον ρυθμό μου, έπρεπε να περιμένω 30-35 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα σερβίς -σε έναν από τους αγώνες μου εδώ, έπρεπε να περιμένω πολύ ώρα μεταξύ πρώτων και δεύτερων σερβίς. Δεν παραπονέθηκα όμως. Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει πόσο χρόνο έχεις μεταξύ πρώτου και δεύτερου σερβίς, οπότε το σεβάστηκα αυτό».