Skip to main content

Στην Αρχιεπισκοπή σήμερα η Σακελλαροπούλου - Συνάντηση με Ιερώνυμο

Σύμφωνα με πληροφορίες η σημερινή συνάντηση είναι επιστέγασμα της αποκατάστασης των σχέσεων των δύο πλευρών που είχαν αποστασιοποιηθεί.

Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών θα μεταβεί σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Σύμφωνα με το protothema, η σημερινή συνάντηση είναι επιστέγασμα της αποκατάστασης των σχέσεων των δύο πλευρών που είχαν αποστασιοποιηθεί, ειδικότερα μετά την πρωτοχρονιάτικη λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών, όταν η κ. Σακελλαροπούλου δεν είχε ασπαστεί το σταυρό και δεν ακολούθησε το τελετουργικό της Εκκλησίας, όπως έλεγαν εκκλησιαστικές πηγές.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η κ. Σακελλαροπούλου έλυσαν τις όποιες παρεξηγήσεις και εξομαλύνθηκε η κατάσταση» λένε καλά πληροφορημένες πηγές, επισημαίνοντας «ότι ο πάγος έσπασε και οι δύο πλευρές και οι δύο πλευρές θα έχουν δίαυλο επικοινωνίας μετά τη συζήτηση στο δείπνο της Πέμπτης». Στόχος είναι, συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές, η εξομάλυνση των σχέσεων Εκκλησίας και Προεδρίας.

Στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 10 Ιουνίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, συναντήθηκε με την κ. Σακελλαροπούλου, για πρώτη φορά μετά την ορκωμοσία της. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε τη χαρά της που οι συνθήκες επέτρεψαν την συνάντηση τους και μίλησε για την σημαντική συμβολή της Εκκλησίας, «η οποία στέκεται πάντοτε αρωγός της πολιτείας».