Skip to main content

Στην Ασφάλεια για κατάθεση 37χρονος ηθοποιός μετά από μήνυση για βιασμό

Ο 37χρονος ηθοποιός έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Την Παρασκευή θα καταθέσει στην Ασφάλεια ο 37χρονος ηθοποιός Νίκος Στραβοπόδης, εις βάρος του οποίου την 11η Φεβρουαρίου κατατέθηκε μήνυση για βιασμό από τον μάγειρα Δημήτρη Ανθη.

Ο ηθοποιός, που περιγράφεται ως μαθητής και συμπρωταγωνιστής του Λιγνάδη, έχει κληθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, σε ανωμοτί κατάθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης έχει τη μορφή του κατεπείγοντος, καθώς το αδίκημα παραγράφεται τον Μάιο.

Στη μηνυτήρια αναφορά του ο Δημήτρης Ανθης καταγγέλλει ότι τον Μάιο του 2006 και σε ηλικία 19 ετών έπεσε θύμα βιασμού από τον ηθοποιό. «Είχα τρομάξει, είχα παγώσει, δεν έβρισκα δυνάμεις στο να μπορέσω να κάνω κάτι.

Στάθηκα τυχερός γιατί χτύπησε το τηλέφωνό του και έτσι σηκώθηκε από το κρεβάτι για να απαντήσει», είχε αναφέρει σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Μάλιστα, είχε περιγράψει με ιδιαίτερη ένταση συναισθημάτων την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρέθηκε: «Νιώθω ότι ξαναζώ όλα αυτά που έζησα τότε. Μου δίνεται ευκαιρία να μιλήσω πρώτα για εμένα και ίσως για κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν βήμα, ορμώμενος από την πολύ γνωστή συνέντευξη του Νίκου Σ., του τότε 19χρονου. Υπήρχε μια ταύτιση με την ιστορία αυτή και το δεύτερο πρόσωπο ενστικτωδώς κατάλαβα ότι ήταν αυτό που με κακοποίησε», είχε αναφέρει.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο Δημήτρης Ανθης μετέβη τη Δευτέρα στη ΓΑΔΑ, όπως διευκρίνισε ερωτηθείς χθες από την «Κ» ο δικηγόρος του, Γιάννης Βλάχος. Ενώπιον των αστυνομικών επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της μήνυσής του.

Την Παρασκευή, αντίστοιχα, έχει κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος ο 37χρονος ηθοποιός. Μέσω του συνηγόρου του, Μανώλη Ροδουσάκη, που μίλησε στην «Κ», ο Στραβοπόδης αρνείται την κατηγορία. «Θα αποδείξουμε ότι η καταγγελία δεν ευσταθεί», δήλωσε ο συνήγορος, διευκρινίζοντας ότι ο εντολέας του θα δώσει την Παρασκευή εξηγήσεις στην αστυνομία με γραπτό υπόμνημα.

Στη συνέχεια, ο φάκελος της δικογραφίας θα επιστραφεί στην Εισαγγελία, η οποία θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση δίωξης κατά του ηθοποιού ή εάν θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Σε αντίθεση πάντως με τις δύο μηνυτήριες αναφορές κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, στη συγκεκριμένη δεν υπάρχουν μάρτυρες που γνωρίζουν και μπορούν να επιβεβαιώσουν τα καταγγελλόμενα.

Την ίδια στιγμή, κατόπιν εσωτερικού ελέγχου που έγινε στην Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι το 2012 στα γραφεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής είχε φθάσει μια ανώνυμη καταγγελία κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι, κατά τις απογευματινές – βραδινές ώρες, στο σπίτι του Κεραμεικού μπαινόβγαιναν ανήλικοι μετανάστες.

Η διερεύνηση της καταγγελίας ανατέθηκε στην Ασφάλεια (υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος). Οπως διευκρίνισε μιλώντας χθες στην «Κ» υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., τα στελέχη της υπηρεσίας προχώρησαν επί τριημέρου σε παρακολούθηση του σπιτιού του Δημήτρη Λιγνάδη, δίχως πάντως να διαπιστώσουν κάτι ύποπτο. Ο φάκελος της υπόθεσης έκλεισε δίχως ευρήματα.

Πηγή: Καθημερινή