Skip to main content

Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ - Συνάντηση με Αλέξη Τσίπρα

Η Γερμανίδα Καγκελάριο θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη, σήμερα και αύριο στην Αθήνα. Με ποιους θα συναντηθεί.

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην Ελλάδα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 17:30.

Λίγο αργότερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου και δείπνο. Στην ατζέντα της συνάντησης θα τεθούν οι διμερείς σχέσεις, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα.

Την Παρασκευή, η Γερμανίδα καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αργότερα η καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, θα επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή Αθηνών όπου θα συνομιλήσει με μαθητές.

Στις 14.00 θα έχει συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη στην πρεσβευτική κατοικία και αργότερα θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

Για την υλοποίηση των μέτρων ασφαλείας θα χρησιμοποιηθούν πάνω από 2.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, ενώ θα κλείνουν οι δρόμοι κατά τις μετακινήσεις της κ. Μέρκελ, αφού πρώτα θα ελέγχεται πολύ σχολαστικά κάθε διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσει.