Skip to main content

Στην Αθήνα κατεβαίνουν οι αγρότες για το πανελλαδικό συλλαλητήριο

Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Βάθη στην Αθήνα. Αύριο η συνάντηση με τον Δραγασάκη

Απόβαση στην Αθήνα πραγματοποιούν σήμερα οι αγρότες από όλη την χώρα, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Βάθη στην Αθήνα.

Μεταξύ των κύριων αιτημάτων, όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, αύριο θα λάβει χώρα η συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας και όσων συντάσσονται με αυτήν, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Στα μπλόκα στη Θεσσαλονίκη κλειστά παραμένουν τα Πράσινα Φανάρια, ενώ αγρότες βρίσκονται σε Μάλγαρα και Δερβένι. Κλειστή παραμένει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων στην διασταύρωση της Ειδομένης.

Κομμένη και στα δύο ρεύματα είναι η Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, σε δύο σημεία. Το ένα βρίσκεται στη Νίκαια, όπου οι αγρότες κρατούν κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα, ενώ το δεύτερο βρίσκεται στον κόμβο του Πλατυκάμπου, όπου οι αγρότες του μπλόκου έχουν αποκλείσει το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.