Skip to main content

Κρίσιμες διεθνείς επαφές και... υψηλές επισκέψεις στην Ελλάδα

Μια σειρά από κρίσιμες επισκέψεις, με ελληνικό ενδιαφέρον, δρομολογούνται εντός και εκτός συνόρων για το αμέσως προσεχές διάστημα

Μια σειρά από κρίσιμες επισκέψεις, με ελληνικό ενδιαφέρον, δρομολογούνται εντός και εκτός συνόρων για το αμέσως προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται η Voria.gr, τον Νοέμβριο θα επισκεφθεί τελικά την Ελλάδα ο Πάπας Φραγκίσκος. Αυτή είναι η τελευταία πληροφόρηση που έχει το Μέγαρο Μαξίμου, μέσω της διπλωματικής οδού. Οι προετοιμασίες, μάλιστα ήδη, ξεκίνησαν. Το ίδιο και η «ζύμωση» με την Εκκλησία της Ελλάδας, που πρέπει να διαχειριστεί εσωτερικά το ζήτημα, καθώς η συγκεκριμένη επίσκεψη δεν σκορπά κύματα ενθουσιασμού στις τάξεις της.

Προηγήθηκε ένας διπλωματικός μαραθώνιος του Έλληνα πρωθυπουργού, που κορυφώθηκε το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου, στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο Ελιζέ, όπου είχαν το γνωστό τετ α τετ ο πρόεδρος Μακρόν και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης. Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης του Λούβρου η οποία είναι αφιερωμένη στη χώρα μας και πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Στο μεταξύ, στην Αθήνα πηγαινο-έρχονται μεγάλοι ξένοι επενδυτές για να διερευνήσουν το ενδεχόμενο απόκτησης παρουσίας στη χώρα μας ή διεύρυνσης της ήδη υφιστάμενης. Μεταξύ αυτών, για παράδειγμα, ο βασικός μέτοχος της Eurobank, Πρεμ Γουάτσα, ο οποίος ήρθε πριν από τρία Σαββατοκύριακα. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τέλος, στην Αθήνα έρχεται ολοένα και πιο τακτικά τελευταία και ο ιταλός ακτοπλόος Γκριμάλντι. Ο οποίος λέγεται ότι να ενδιαφερθεί ανά πάσα στιγμή, σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα πώλησης του «Attica Group». Μεταξύ των εναλλακτικών που εξετάζονται από τον όμιλο του, είναι να κινηθεί για συγκεκριμένες γραμμές της "Attica", ώστε να μην δημιουργηθεί ζήτημα ανταγωνισμού. Το ερώτημα βεβαίως είναι αν τεχνικά μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.