Skip to main content

Στην Αυστρία την Παρασκευή ο πρωθυπουργός

Συνομιλίες με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ και τον ομοσπονδιακό της καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, θα έχει αύριο στη Βιέννη ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Συνομιλίες με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ και τον ομοσπονδιακό της καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν θα έχει αύριο στη Βιέννη ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος φθάνει στην αυστριακή πρωτεύουσα ως κεντρικός ομιλητής στο Εαρινό Συνέδριο του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοικονομικών, του διεθνούς δηλαδή Συνδέσμου Τραπεζών.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέπτεται τη Βιέννη έπειτα από πρόσκληση του διοικητή της Γερμανικής Τράπεζας και προέδρου του Διεθνούς Ινστιτούτου, Γιόζεφ Ακερμαν, θα συνοδεύεται από τους υπουργούς, Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Επικρατείας Χάρη Παμπούκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών του κ. Παπανδρέου με την αυστριακή πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, αναμένεται να βρεθούν η πρόσφατη ελληνική δημοσιονομική κρίση, οι προσπάθειες αντιμετώπισής της και η στάση και συμβολή της Αυστρίας στο πλαίσιο αυτό, οι διαφαινόμενες παρόμοιες εξελίξεις σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, η ανάγκη λήψης γενικότερων μέτρων στη χρηματοοικονομική κρίση, τα μεταρρυθμιστικά μοντέλα για τη ρύθμιση των χρηματαγορών και στους μελλοντικούς κινδύνους του συστήματος, αλλά και οι διμερείς σχέσεις.

Οι Αυστριακοί συνομιλητές αναμένεται να αναπτύξουν στον Έλληνα πρωθυπουργό τις θέσεις της χώρας τους και την εξαρχής θετική στάση της απέναντι στο μηχανισμό στήριξης, όπως και την αντίστοιχη θετική τοποθέτηση της πλειονότητας του αυστριακού πληθυσμού ως προς την «βοήθεια» προς την Ελλάδα, αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει ανακοινώσει ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Φάιμαν για μεταρρυθμίσεις στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών.