Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
x

ΣΤΗΝ ΑΖΚ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ 760 ΣΤΡΜ. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα Διεθνές Πάρκο Τεχνολογίας και Καινοτομίας, καθώς και όλες οι αναγκαίες κτηριακές, τεχνικές και τεχνολογικές υποδομές

Την πολιτική απόφαση για την παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ έκτασης 760.807 τ.μ. στην Περαία στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, εποπτευόμενο φορέα του ΥΜΑ-Θ, για τη δημιουργία Διεθνούς Πάρκου Τεχνολογίας και Καινοτομίας Thess-Intec στη Θεσσαλονίκη έλαβε το Υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών.

Το αίτημα είχε καταθέσει η ΑΖΚ προς την Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της στο ΥΜΑ-Θ, η οποία αξιολόγησε ως πολύ σημαντικό το εν λόγω project και άμεσα ενήργησε προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης του αιτήματος. Έπειτα από τις απαραίτητες συνεννοήσεις με το Υπ. Οικονομικών και τον ίδιο τον Υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο, ελήφθη η πολιτική απόφαση για την παραχώρηση στην ΑΖΚ της επίμαχης έκτασης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, στην έκταση των 760.000 τ.μ. σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα Διεθνές Πάρκο Τεχνολογίας και Καινοτομίας, καθώς και όλες οι αναγκαίες κτηριακές, τεχνικές και τεχνολογικές υποδομές και εγκαταστάσεις που θα εξασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία του Πάρκου ως υποστηρικτικής-διαχειριστική δομής της ΑΖΚ.

«Η ΑΖΚ διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα του εγχειρήματος της δημιουργίας του τεχνολογικού πάρκου και εγγυάται την εξυπηρέτηση του ευρύτερου δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Η υλοποίηση του εγχειρήματος θα αποτελέσει προτεραιότητα στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη τετραετία, καθώς θα αναδείξει τη Θεσσαλονίκη σε έναν κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, προσελκύοντας διεθνείς συνεργασίες και ξένες επενδύσεις, αξιοποιώντας επιστημονικό δυναμικό και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, με προφανή ευρύτερα οφέλη», δήλωσε η Υφυπουργός, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.  
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ