Skip to main content

Στην Dimera συμφερόντων Σαββίδη το πρώην Maison Crystal στη Ν. Παραλία

Ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε προκηρύξει δημόσια πλειοδοτική προφορική δημοπρασία για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου, στο παραλιακό μέτωπο.

Η εταιρεία Dimera, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, αναδείχθηκε ο πλειοδότης της  δημοπρασίας για την εκμίσθωση του πρώην Maison Crystal, στην περιοχή της Νέας Παραλίας.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου είχε προκηρύξει δημόσια πλειοδοτική προφορική δημοπρασία για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου, στον Κήπο του Ίσκιου, στο παραλιακό μέτωπο.

Η δημοπρασία διενεργήθηκε, σήμερα, από την αρμόδια Επιτροπή Δημοπρασιών, πρόεδρος της οποίας είναι ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Γιώργος Δημαρέλος.

Η εταιρεία «χτύπησε» και κέρδισε το περίπτερο, το οποίο επί χρόνια έζησε στιγμές αίγλης, με μίσθωμα 262.500 ευρώ ετησίως. Στη δημοπρασία συμμετείχαν δύο εταιρείες, η Dimera και η GCA Holding και η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στις 260.000 ευρώ.

Το ποσό του μισθώματος που θα προσφέρει ο τελευταίος πλειοδότης θα προσαυξάνεται μετά τα τρία χρόνια σε ποσοστό 3% ετησίως.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα κατακυρώσει η Οικονομική Επιτροπή και στη συνέχεια θα κληθεί ο πλειοδότης να υπογράψει τη σύμβαση, η διάρκεια της οποίας είναι εξαετής με δυνατότητα παράτασης τριών ετών.

Η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών Άννα Αγγελίδου και Τεχνικών Έργων Θανάσης Παππάς είχαν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου την περασμένη χρονιά προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του χώρου, όπου μέχρι το 2012 λειτουργούσε το μπαρ Maison Crystal και που τα τελευταία χρόνια έχει παραδοθεί στη φθορά και την εγκατάλειψη (δείτε εδώ).

«Μετά από αρκετά χρόνια μη λειτουργίας, σήμερα έγινε η δημοπρασία για το πρώην Maison Crystal στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης... Με την ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας, απομένουν ακόμα οι διαγωνισμοί για τα υπόλοιπα 2 γυάλινα περίπτερα της Νέας Παραλίας. Μέχρι και σήμερα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης μεσω της επενοικίασης των περιπτέρων και του πρώην Maison Crystal έχει εξασφαλίσει έσοδα ύψους 660,000 ευρώ το χρόνο περίπου, ποσό που θα του επιτρέψει να τακτοποιήσει και τα κόστη συντήρησης που δεν είναι και λίγα», έγραψε στο facebook ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας Γιώργος Δημαρέλος.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν πραγματοποιηθεί οι δημοπρασίας για την εκμίσθωση τεσσάρων περιπτέρων της Νέας Παραλίας (δείτε εδώ). Θα ακολουθήσουν οι δημοπρασίες για την εκμίσθωση των περιπτέρων στον Κήπο των Εποχών και στον Απογευματινό Ήλιο, στις 7 και 14 του Φεβρουαρίου αντίστοιχα.