Skip to main content

Στη δοξολογία της Μητρόπολης Αθηνών Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης

Στη δοξολογία του Αγίου Βασιλείου, που τελέστηκε με όλα τα μέτρα προστασίας, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

Την πρωτοχρονιάτικη δοξολογία στη Μητρόπολη των Αθηνών παρακολούθησαν σήμερα το πρωί η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη δοξολογία του Αγίου Βασιλείου, που τελέστηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. «Το 2021 να είναι ένας χρόνος που θα μας δώσει πολλά, όχι επειδή μας τα χρωστάει, αλλά επειδή τα χρειαζόμαστε», ευχήθηκε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Το "παρών" έδωσαν, επιπλέον, ο μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου στην Ελλάδα, ο αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, εκπρόσωποι ξένων Εκκλησιών, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Τελετάρχης στη Δοξολογία ήταν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.