Skip to main content

Στην Αιανή Κοζάνης 63 πρόσφυγες-μετανάστες - Διαμαρτυρία Περιφερειάρχη

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αναφέρει σε επιστολή του προς τον υπουργό πως δεν ενημερώθηκε για την έλευση των προσφύγων και μεταναστών.

Στην Αιανή Κοζάνης έφτασαν το μεσημέρι της Παρασκευής δύο λεωφορεία με 63 πρόσφυγες και μετανάστες, προκαλώντας την αντίδραση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιου Κασαπίδη, ο οποίος κάνει λόγο για «απροειδοποίητη και χωρίς υγειονομικό έλεγχο έλευση μεταναστών».

Ο κ. Κασαπίδης σε επιστολή του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη η οποία κοινοποιείται και στο γραφείο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εκφράζει την έντονη αντίδραση του και επισημαίνει πως «οι πρακτικές αυτές βρίσκουν αντίθετη την Περιφερειακή Αρχή», καλώντας παράλληλα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου «να αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα θέματα μείζονος σημασίας για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας:

Θέμα: Απαράδεκτη συμπεριφορά με την εν αγνοία μας μεταφορά μεταναστών στη Δυτική   
           Μακεδονία

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με έκπληξη πληροφορήθηκα από πολίτες της Αιανής Κοζάνης ότι μεταφέρθηκαν σήμερα το μεσημέρι 63 μετανάστες (61 Σομαλοί, 2 Κογκολέζοι) με τρία λεωφορεία σε ξενοδοχείο της Αιανής.Από πληροφορίες του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας  κ. Ηλία Τοπαλίδη ο Γενικός Δ/ντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χαρίσιος Γκοβεδάρος δηλώνει πλήρη άγνοια ως προς την κατάσταση υγείας των μεταναστών και των οικογενειών τους.

Δεν γνωρίζει επισήμως ως υπεύθυνος υπηρεσιακός Γενικός Δ/ντής Υγείας εάν είναι υγιείς οι μετανάστες που μεταφέρθηκαν σήμερα ως προς τον Covid-19 ή άλλα λοιμώδη νοσήματα. Την ίδια στιγμή δεν ενημερώνετε ούτε τον Δήμαρχο του Δήμου  Κοζάνης  ούτε και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας όχι μόνο για την έλευση των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων αλλά  και για την κατάσταση της υγείας τους ,και όλα αυτά στην  πιο πολύπαθη από τον κορωνοϊό Περιφέρειας της χώρας με τα περισσότερα θέματα πανελλαδικά.

Σας εκφράζω την έντονη δυσφορία μου για την απαράδεκτη συμπεριφορά σας και των υπευθύνων του υπουργείου σας καιόλων των συναρμόδιων για την εντελώς αιφνιδιαστική μεταφορά των ανθρώπων χωρίς καμία ενημέρωση.

Την ίδια στιγμή κανείς επίσημος εκπρόσωπος φορέων της κυβέρνησης δεν μας διαβεβαιώνει για την καλή κατάσταση της υγείας τους και για το αν έχουν ελεγχθεί με τα κατάλληλα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού και άλλων λοιμωδών νοσημάτων πριν μεταφερθούν σε μια παρθένα από Covid-19 περιοχή.

Πηγή φωτογραφίας: kozanimedia.gr