Skip to main content

Στην ΕΕΑ προσέφυγε ο Ολυμπιακός για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Καταγγελία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού από την ΠΑΕ Ολυμπιακός η οποία θέτει ζήτημα αξιοπιστίας και του περσινού πρωταθλήματος.

Καταγγελία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ζητώντας τη διαλεύκανση της φερόμενης σχέσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ Ξάνθη κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, θέτοντας ζήτημα αξιοπιστίας του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ONE Channel, η εταιρεία κυπριακών συμφερόντων RFA, στην οποία ιδιοκτήτης είναι ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη, έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης, μέσω της εταιρείας VIALAND Α.Ε.

Στα γραφεία της ΕΕΑ βρέθηκε αντιπροσωπεία των Πειραιωτών την οποία αποτελούσαν η γενική διευθύντρια Λίνα Σουλούκου, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Αγραφιώτης και ο δικηγόρος Δημήτρης Καρπετόπουλος ζητώντας την άμεση παρέμβαση της ΕΕΑ.

Δηλώσεις έκανε η κ. Σουλούκου η οποία τόνισε ότι «το διακύβευμα είναι η ακεραιότητα του πρωταθλήματος, όχι μόνο του φετινού αλλά και του περσινού», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ έχουν ήδη ενημερωθεί.

«Έγινε καταγγελία ενώπιον της αρμόδιας ΕΕΑ για ευθεία παραβίαση των διατάξεων του αθλητικού νόμου. Ζητούμε από την επιτροπή να δει άμεσα το θέμα και ουσιαστικά γιατί το διακύβευμα είναι η ακεραιότητα του πρωταθλήματος, όχι μόνο του φετινού αλλά και του περσινού. Ζητούμε τις άμεσες ενέργειές της και καλούμε όλες τις εθνικές και υπερεθνικές αρμόδιες αρχές να δουν το θέμα με σοβαρότητα. Η αλήθεια είναι ότι από την ΕΠΟ δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες γιατί το καλοκαίρι με τη στάση της και τις προτάσεις της για αφαίρεση της πολυιδιοκτησίας και νομιμοποίησή της στους κανονισμούς, δεν προσδοκούμε ότι θα προβεί σε κάποιες ενέργειες», είπε η κ. Σουλούκου και πρόσθεσε: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της και θα αποταθεί ενώπιον όλων των αρμοδίων αρχών για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Προβλέπονται μία σειρά από κινήσεις που είναι ήδη δρομολογημένες. Θα τις δείτε τις επόμενες μέρες, πιστεύω ότι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ έχουν ήδη ενημερωθεί, γνωρίζουν και βλέπουν καθημερινά. Θεωρούμε ότι τα ζητήματα και του φετινού αγώνα ΠΑΟΚ – Ξάνθη και του περσινού πρέπει να μπει στο μικροσκόπιο, ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Θα πρέπει και η ΕΕΑ και οι αρμόδιες αρχές κόντρα στη γραφειοκρατική λογική των αρχών να σκύψουν πάνω από το θέμα και να δώσουν απαντήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της είχε διαψεύσει κατηγορηματικά το δημοσίευμα εξαπολύοντας επίθεση στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. «Οι γελοιότητες και τα παραμύθια του ΟΣΦΠ και των συν αυτώ παρατρεχάμενων συνεχίζονται. Νέο αφήγημα ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης (!!!). Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν για να τελειώνει αυτό το παραμύθι ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ΠΑΕ Ξάνθη, όπως επίσης και κανένα συγγενικό του πρόσωπο. Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια με τους επαγγελματίες ψεύτες και συκοφάντες που σπιλώνουν πρόσωπα, συνειδήσεις και ομάδες. Περιμένουμε λογικά την αυτόματη υιοθέτηση του παραμυθιού από τον ίδιο τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τις 'αυθόρμητες' ενέργειές του προς τη διαλεύκανση του ζητήματος που καταγγέλει -ω εκ του θαύματος- ο Ολυμπιακός», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.