Skip to main content

Στην Ελλάδα φέρνει ιορδανική αντιπροσωπεία ο Μάρδας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Μάρδας, συνοδευόμενος από επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε ο ΣΕΒ ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Αμμάν.

Την επίσκεψη εργασίας στο Αμμάν ολοκλήρωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Μάρδας, συνοδευόμενος από επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε ο ΣΕΒ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Στο περιθώριο της επίσκεψης, συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, η ιορδανική αντιπροσωπεία που θα επισκεφθεί την Αθήνα, τον Σεπτέμβριο 2016, για την σύγκληση της ΜΔΕ Ελλάδος – Ιορδανίας, να συνοδεύεται από επιχειρηματική αποστολή.

Κατά την επίσκεψή του στο Αμμάν, ο κ. Μάρδας συναντήθηκε με την κα Maha Ali, Υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Προμηθειών Ιορδανίας, με τον κ. Ibrahim Saif, Υπουργό Ενέργειας και Ορυκτού Πλούτου, με τον κ. Tawfiq Al-Habashneh, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υδάτων και Άρδευσης, με τον κ. Saleh Al-Kharabsheh, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Σχεδιασμού και Διεθνούς Συνεργασίας, καθώς και με αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών και Αποδήμων.

Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά, στις συναντήσεις του υφυπουργού με τους υπουργούς και αξιωματούχους της ιορδανικής κυβέρνησης, συμμετείχαν και εκπρόσωποι των ελληνικών επιχειρήσεων. Η καινοτομία αυτή, που εφαρμόσθηκε πιλοτικά στην περίπτωση της Ιορδανίας, θα ενσωματωθεί στην πρακτική του υπουργείου Εξωτερικών και θα εμπλουτιστεί  και με άλλους φορείς και επιμελητήρια.

Ο κ. Μάρδας απηύθυνε, επίσης, χαιρετισμό σε Επιχειρηματικό Φόρουμ, που συνδιοργανώθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Αμμάν και τον ΣΕΒ, με συμμετοχή ελληνικών και ιορδανικών επιχειρήσεων.