Skip to main content

Στην Ελλάδα το πρώτο τροχαίο με Tesla Model 3 εκτός ΗΠΑ

Το ατύχημα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οχήματος You You Xue, οφείλεται σε δυσλειτουργία του autopilot, αφού το αυτοκίνητο βρισκόταν στην ευθεία

Το πρώτο ατύχημα με αυτοκίνητο Tesla Model 3 στη χώρα μας σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην εθνική οδό Ε65 κοντά στη Φλώρινα και ενώ το όχημα κινούνταν με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Ο οδηγός του You You Xue, ένας από τους πρώτους ιδιοκτήτες του νέου μοντέλου της Tesla παγκοσμίως, ξετύλιξε το χρονικό της περιπέτειάς του μέσω των social media, συνοδεύοντας τις αναρτήσεις του με τις σχετικές φωτογραφίες και βίντεο.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, κινούμενος στον αυτοκινητόδρομο E65 με κατεύθυνση τα νοτιοδυτικά προς την Κοζάνη, λίγο έξω από τη Φλώρινα και με το σύστημα Autopilot σε λειτουργία, το Model 3 ξαφνικά πήρε απότομη πορεία προς τα δεξιά και, παρά τις προσπάθειές του να το επαναφέρει στην πορεία του, προσέκρουσε με το αριστερό του τμήμα στις μπαριέρες μιας από τις εξόδου του αυτοκινητοδρόμου.

Ο You You Xue τονίζει ότι η ταχύτητα κατά την απότομη αλλαγή πορείας του αυτοκινήτου ήταν 120 χλμ./ώρα, ενώ τη στιγμή που βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο δεν υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα γύρω του, ο καιρός ήταν πολύ καλός, όπως και η κατάσταση του οδοστρώματος, οι διαγραμμίσεις κ.ο.κ. Όταν συνέβη το ατύχημα ο ίδιος ακουμπούσε με το αριστερό του χέρι το τιμόνι και παράλληλα, κοίταζε στο κινητό του το σύστημα πλοήγησης.

Το ατύχημα, σύμφωνα πάντα κατά τον Xue, οφείλεται σε δυσλειτουργία του autopilot, αφού το αυτοκίνητο βρισκόταν στην ευθεία και υπήρχε πολύ καλής κατάστασης διαγράμμιση στο οδόστρωμα.