Skip to main content

Στο ελληνικό έδαφος οι 38 μετανάστες στον Έβρο – Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη μεταφορά τους

Από τις ελληνικές αρχές περισυνελλέγονται οι 38 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε νησίδα που βρίσκεται κοντά στην τουρκική πλευρά.

Στην ελληνική επικράτεια, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά, εντοπίστηκαν πριν από λίγο οι 40 μετανάστες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ και πρόσφυγες, οι οποίοι περισυνελλέγονται από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να τους παράσχουν άμεση βοήθεια.

Άμεσα ξεκινά έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος αλλά και ο τρόπος που πέρασαν στα ελληνικά σύνορα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις και είχε δώσει εντολή προκειμένου να ενταθούν οι έρευνες, ενώ βρισκόταν σε άμεση επαφή με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ πρόκειται για 38 άτομα που έχουν καταγωγή από τη Συρία, όπως δήλωσαν, εντοπίστηκαν στην περιοχή των Λαβάρων  και μεταφέρονται σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας. 

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ

Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας.