Skip to main content

Στην επόμενη επίσκεψη Τσίπρα ξεκαθαρίζει το θέμα του Ορφανοτροφείου

Ο δήμαρχος έχει προτείνει να παραχωρηθεί στη Μητρόπολη έκταση δέκα στρεμμάτων στα Λουτρά Θέρμης προκειμένου να ανοικοδομηθεί εκεί το ίδρυμα ανιάτων.

Στην επόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση της παραχώρησης στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης του οικοπέδου του πρώην Ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος».

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε το βράδυ των εγκαινίων της ΔΕΘ με τον πρωθυπουργό και τον μητροπολίτη Άνθιμο, θέμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Voria.gr.

Σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο ο κ. Μπουτάρης πρότεινε στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Άνθιμο να παραχωρήσει ο δήμος κάποια δική του έκταση στη Μητρόπολη και σε αντάλλαγμα να δοθεί στον δήμο το οικόπεδο του πρώην ορφανοτροφείου.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος πρότεινε να παραχωρηθεί στη Μητρόπολη έκταση δέκα στρεμμάτων στα Λουτρά Θέρμης προκειμένου να ανοικοδομηθεί εκεί το ίδρυμα ανιάτων. «Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με την ιδέα, ο Άνθιμος έλεγε ότι η περιοχή αυτή δεν είναι η περιοχή του. Συμφωνήθηκε να εξεταστεί το θέμα από όλους και να τεθεί όταν θα ανεβεί εκ νέου ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη», τόνισε.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Μπουτάρης κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, η πρότασή του κρίθηκε θετική από το κυβερνητικό στρατόπεδο, σημειώνοντας πως δέχθηκε τηλεφώνημα από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου, στην αρμοδιότητα της οποίας είναι το θέμα.

«Μου είπε σε τηλεφώνημά της ότι συμφωνούν με αυτή τη λύση που πρότεινα. Ζήτησαν όμως να γίνει εκεί και μια ειδική παιδική χαρά για ΑΜΕΑ. Δεν έχουμε πρόβλημα, ας γίνει, αλλά να την πληρώσουν αυτοί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, «κατέθεσε αυτή την πρόταση γιατί δεν αντέχω άλλο να με παίρνουν τηλέφωνο μια από το γραφείο του πρωθυπουργού, μια από τον Δεσπότη, αυτή την ιδέα κατέβασα, αυτή προτείνω», τόνισε ο δήμαρχος.