Skip to main content

Στην εθνική ανδρών κλήθηκαν οι Τζόλης και Μιχαηλίδης

Οι δύο νεαροί παίκτες του ΠΑΟΚ κλήθηκαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό για τις αναμετρήσεις με Σλοβενία και Κόσοβο για το Nations League.

Οι υποχρεώσεις της Εθνικής Ανδρών στο νέο UEFA Nations League πλησιάζουν και ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Τζον Φαν΄τ Σχιπ, ανακοίνωσε τις κλήσεις του για τις αναμετρήσεις με τη Σλοβενία (3/9) και Κόσοβο (6/9).

Μεταξύ των κληθέντων περιλαμβάνονται τρία νέα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι «μικροί» του ΠΑΟΚ Χρήστος Τζόλης και Γιάννης Μιχαηλίδης, οι οποίοι συμμετείχαν χθες ως βασικοί στη θριαμβευτική πρόκριση επί της Μπεσίκτας και ο αμυντικός της ΑΕΚ, Στράτος Σβάρνας.

Πρώτη κλήση, επίσης, για τον 23χρονο αμυντικό της Φορτούνα Σιτάρντ Λάζαρο Ρότα, ενώ επιστρέφει ύστερα από περίπου πέντε χρόνια ο Ταξιάρχης Φούντας και θέση πήρε και ο Γιώργος Κυριακόπουλος, που είχε καλή σεζόν στην Ιταλία με τη Σασουόλο.

Αντίθετα, εκτός έμειναν οι Βλαχοδήμος, Δώνης, οι ανέτοιμοι Γαλανόπουλος, Κούτρης, Χατζηδιάκος και οι Φετφατζίδης, Μαυρίας, Βασιλειάδης, που είχαν κληθεί για τις αναμετρήσεις με Αρμενία και Φινλανδία.

Οι κληθέντες: Μπάρκας, Διούδης, Πασχαλάκης, Σιόβας, Μιχαηλίδης, Λαμπρόπουλος, Σταφυλίδης, Σβάρνας, Μπακάκης, Ρότα, Τσιμίκας, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Ζέκα, Μπακασέτας, Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Κυριακόπουλος, Μάνταλος, Φούντας, Παυλίδης, Λημνιός, Κουλούρης, Τζόλης, Μασούρας.

Η Εθνική ομάδα θα συγκεντρωθεί τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. Με αφορμή την κλήση των διεθνών, ο Ολλανδός εκλέκτορας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τη 10μηνη διακοπή όλων των δραστηριοτήτων των Εθνικών ομάδων λόγω της πανδημίας, επιστρέφουμε στην αγωνιστική δράση πάντα προσηλωμένοι στο "πλάνο Κατάρ" και την άμεση διπλή προτεραιότητα, αφενός να χτίζουμε μια νέα και συγχρόνως ανταγωνιστική ομάδα και αφετέρου να επιζητούμε υψηλά επίπεδα απόδοσης και καλά αποτελέσματα.

Επανερχόμενοι μετά την ιδιαιτερότητα του τελευταίου 10μήνου, είναι σαφές ότι η υλοποίηση των στόχων μας απαιτεί τη συγκέντρωση, την αποφασιστικότητα και την προσήλωση όλων στην ομάδα και τον τρόπο λειτουργίας της.

Σε αυτό το πλαίσιο διατηρούμε τις κεντρικές Αξίες της ομάδας μας και δίνουμε πάλι ευκαιρίες στους παίκτες να δείξουν ότι θέλουν να παίξουν για την τιμή, το κύρος και τη διάκριση της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Ανυπομονούμε για τα επερχόμενα παιχνίδια».

Πηγή: ΑΠΕ