Skip to main content

Στην ΕΥΑΘ η Νοτοπούλου μετά τη χθεσινή πλημμύρα- «Ο δήμαρχος να αναλάβει τις ευθύνες του»

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τους εκπροσώπους της ΕΥΑΘ η χθεσινή νεροποντή και τα προβλήματα που δημιούργησε στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Επίσκεψη στα γραφεία της ΕΥΑΘ πραγματοποίησε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί Κατερίνα Νοτοπούλου, με αφορμή τη χθεσινή βροχόπτωση στην Θεσσαλονίκη που μέσα σε λίγα λεπτά «έπνιξε» την πόλη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Άνθιμο Αμανατίδη και τον Αντιπρόεδρο της εταιρείας Γρηγόρη Πενέλη βρέθηκε η χθεσινή νεροποντή και τα προβλήματα που δημιούργησε στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Μισή ώρα βροχής ήταν αρκετή για να απορρίψει το αφήγημα του Κ. Ζέρβα περί ετοιμότητας του Δήμου αποδεικνύοντας πως η Θεσσαλονίκη για ακόμη μια φορά ήταν απροετοίμαστη. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία την ευθύνη για τον καθαρισμό και τη συντήρηση του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων την έχει ο φορέας που έχει και την ευθύνη για την συντήρηση του αντίστοιχου οδικού δικτύου.

»Κακοτεχνίες σε έργα όπως για παράδειγμα ο ποδηλατόδρομος της Κουντουριώτου, αναπλάσεις περιοχών όπου συχνά τοποθετούνται φρεάτια χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και μελέτη της ΕΥΑΘ, η μη διάνοιξη διόδων παροχέτευσης ομβρίων στην περίφραξη του λιμανιού και κυρίως ο ανύπαρκτος συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων έχουν ως αποτέλεσμα τη μετατροπή των δρόμων σε ορμητικούς χειμάρρους την πρόκληση ζημιών σε επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα. Οι δρόμοι στο Καπάνι, στο λιμάνι, ο πεζόδρομος της Ικτίνου, η πλατεία Ζεύξιδος, η πλατεία ΧΑΝΘ, η πλατεία Ελευθερίας είναι μόνο ορισμένες από τις περιοχές που ο Δήμος Θεσσαλονίκης απέδειξε ότι παράτησε στην τύχη τους.

»Ο δήμαρχος της «ευταξίας» σε μια πόλη που βουλιάζει σε κάθε νεροποντή, αντί να προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του πίσω από συσκέψεις και δήθεν ετοιμότητα και επιφυλακή, θα έπρεπε να μεριμνήσει να λάβει μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας στις περιοχές ευθύνης του, ζητώντας την συνδρομή της πολύτιμης εμπειρίας που διαθέτει η ΕΥΑΘ».

«Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούν πλέον ούτε να ταλαιπωρούνται ούτε να κινδυνεύουν. Είναι ώρα, ο δήμαρχος να ασχοληθεί σοβαρά με την πόλη και τα προβλήματά της, να την θωρακίσει με την απαραίτητη πολιτική προστασία και να υλοποιήσει τα απαραίτητα και αναγκαία έργα για τις υποδομές της», σημειώνει η κ. Νοτοπούλου.