Skip to main content

Στην ΕΥΑΘ ο Κουρουμπλής: Το νερό θα είναι πάντα δημόσιο αγαθό

Για τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΥΑΘ δεσμεύθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στα γραφεία της εταιρείας.

Τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο βουλευτής, πρώην υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας και συζήτησαν για τα θέματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι «το νερό -ως αγαθό- θα είναι πάντα δημόσιο». «Αλλωστε για όλες τις εταιρείες ύδρευσης ο κ. Κουρουμπλής έχει δεσμευτεί για τον δημόσιο του χαρακτήρα τους, στο πλαίσιο και της πρωτοβουλίας της συνταγματικής αναθεώρησης, όπου συμπεριλήφθηκε η κατοχύρωση του δημοσίου ελέγχου των βασικών κοινωνικών και κοινών αγαθών, όπως το νερό, ώστε να υπόκεινται σε καθεστώς δημόσιας υπηρεσίας και να τελούν υπό δημόσιο έλεγχο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ κ. Ιωάννης Κρεστενίτης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κ.κ. Αναστάσιος Σαχινίδης, Γεώργιος Αρχοντόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Παναγιώτης Γκόγκος, Ολυμπία Λάτσιου Χρυσάφη και Πέτρος Σαμαράς.

Ο κ. Κρεστενίτης παρουσίασε το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας για την επέκταση της εγκατάστασης της επεξεργασίας νερού, την ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος των δυτικών συνοικιών της πόλης αλλά και την πρόσφατη έγκριση της μείωσης του τιμολογίου (από 1/5/2019) για ομάδα καταναλωτών.