Σάββατο 30 Μαΐου 2020
x

ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

Η επίσκεψη του ΥΠΕΞ συμπίπτει με την επέτειο των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και είναι η πρώτη Έλληνα ΥΠΕΞ από το 1996.

Επίσκεψη εργασίας στην Ιαπωνία θα πραγματοποιήσει από σήμερα, Δευτέρα 15, έως και αύριο, Τρίτη 16 Απριλίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η επίσκεψη του κ. Κατρούγκαλου συμπίπτει με την επέτειο των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και είναι η πρώτη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών από το 1996.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί, την Τρίτη, 16 Απριλίου, με τον Ιάπωνα ομόλογό του, Taro Kono. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Βαλκανική και στην Κορεατική χερσόνησο.

Θα εξεταστούν επίσης, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου, τρόποι αναβάθμισης και εντατικοποίησης των επαφών των δύο χωρών σε πολιτικό-υπηρεσιακό επίπεδο, καθώς και για την εν γένει ενίσχυση των διμερών σχέσεων με έμφαση στους τομείς των επενδύσεων, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού και της συνεργασίας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Ο κ. Κατρούγκαλος θα έχει ακόμη συναντήσεις με επιχειρηματικούς και οικονομικούς φορείς, αλλά και με εκπροσώπους ιαπωνικών ΜΜΕ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ