Skip to main content

Στην ίδρυση Δημοτικής Κίνησης προχώρησε ο Μπουτάρης

Ιδρύθηκε Δημοτική Κίνηση με την επωνυμία «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη 2010», στην οποία μετέχουν όλοι όσοι συμφωνούν με το πρόγραμμα της παράταξης, που κατέβηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με επικ

Ιδρύθηκε Δημοτική Κίνηση με την επωνυμία «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη 2010», στην οποία μετέχουν όλοι όσοι συμφωνούν με το πρόγραμμα της παράταξης, που κατέβηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουτάρη.

Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στην ομιλία του, στόχος της δημιουργίας της Κίνησης, η ιδρυτική συνέλευση της οποίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, είναι η ώσμωση των δυνάμεων, οι οποίες στήριξαν την υποψηφιότητα του. «Η Κίνηση θα έχει ισχυρό λόγο και γνώμη, αλλά δεν θα είναι ούτε αντιπολίτευση ούτε χειροκροτητής της διοίκησης του Δήμου και σε αυτήν έχουν θέση όλοι οι πολίτες» σημείωσε ο κ. Μπουτάρης. Ανέφερε, επίσης, ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές την υποψηφιότητα του στήριξαν το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ πρόσθεσε πως τα μέλη και στελέχη αυτών των κομμάτων που συμμετέχουν στην Κίνηση διατηρούν την κομματική τους ταυτότητα.

Σχετικά με την κατάσταση στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Γ. Μπουτάρης, υπογράμμισε πως «έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας. Κάποιες διαδικασίες του Δήμου λειτουργούν για να λειτουργούν και όχι για να εξυπηρετούν τους πολίτες. Το σύστημα δεν παίρνει βελτιώσεις γι' αυτό θα το αλλάξουμε». Αναφερόμενος, στις προσπάθειες του Δήμου για εξάλειψη του διπλοπαρκαρίσματος των αυτοκινήτων, ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως η επιδίωξη είναι οι οδηγοί απορριμματοφόρων και αστικών λεωφορείων, που δεν μπορούν να περάσουν από τα διπλοπαρκαρισμένα, να φωτογραφίζουν τα εν λόγω αυτοκίνητα και με βάση τις φωτογραφίες να κόβονται κλήσεις, όμως εξετάζεται αν αυτό είναι νόμιμο.

Στην ιδρυτική συνέλευση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Μεταφορών, Σπύρος Βούγιας, ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Γεράκης, ο γραμματέας της Ν.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπαστεργίου, στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, αντιδήμαρχοι και ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Μάτης, που ήταν υποψήφιος δήμαρχος με τους Οικολόγους, ο οποίος δήλωσε πως προσκλήθηκε και πήγε για να ακούσει.