Skip to main content

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η αναφορά ΙΣΑ για τις κλειστές κλίνες ΜΕΘ

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα αποφανθεί εάν θα διαταχθεί ή όχι η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις 200 κλίνες των ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω διαβιβάστηκε η αναφορά που είχε καταθέσει πρόσφατα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για τις 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κλειστές.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα αποφανθεί εάν θα διαταχθεί ή όχι η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι στην αναφορά του ο ΙΣΑ, αναφέρει μεταξύ των άλλων «από την Δικαιοσύνη να διερευνήσει εάν υπάρχουν ευθύνες για την ολιγωρία στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των ασθενών».

Ακόμη, ο ΙΣΑ καταγγέλλει την πολιτεία για «εγκληματική ολιγωρία» να στελεχώσει τις 200 κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ, εκτιμώντας ότι η πρόσφατη προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων αυτών μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ «κινδυνεύει να ματαιωθεί».

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, η πολιτεία έχει βαρύτατες ευθύνες καθώς, «δεν υπήρξε μέριμνα, για να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού των ΜΕΘ που έληξαν το φθινόπωρο, με αποτέλεσμα να κλείσουν κλίνες λίγο πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης.