Skip to main content

Στην Καβάλα διεξήχθη το 10ο Συνέδριο Αθλητικής Διοίκησης

Εκπρόσωποι του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού (ιδιαίτερα από τη βόρεια Ελλάδα), αλλά και φοιτητές απ’ όλη τη χώρα παρακολούθησαν στην Καβάλα τις εργασίες του τριήμερου 10ου Πανελληνίου Συ
Με επιτυχία διεξήχθη στην Καβάλα το 10ο Συνέδριο Αθλητικής Διοίκησης.
Πλήθος εκπροσώπων του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού (ιδιαίτερα από τη βόρεια Ελλάδα), αλλά και φοιτητές απ’ όλη τη χώρα παρακολούθησαν στην Καβάλα τις εργασίες του τριήμερου 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου Αθλητικής Διοίκησης.

Στο Συνέδριο, που συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Αθλητισμού και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Καβάλας, καταδείχθηκε ότι στον ελληνικό αθλητισμό κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια «δύο ταχύτητες»: οι μεγάλες ομάδες/αθλητικές εταιρίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και μπάσκετ, όπως και οι ομοσπονδίες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, κινούνται βάσει της σύγχρονης μεθοδολογίας διοίκησης αθλητικών οργανισμών, ενώ όλοι οι υπόλοιποι (φορείς κι  επαγγελματικοί ή μη σύλλογοι) δραστηριοποιούνται με όρους του περασμένου …αιώνα!

Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν και μίλησαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιάννης Δεσύλλας (μέλος δ.σ. ΕΠΟ) και ο ταμίας της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Σίμος Μαμτσαδέλης.
Σύμφωνα με τον κ. Δεσύλλα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια ως προς την οργάνωσή της και την αποτελεσματικότητά της σε θέματα marketing.

Για τον Ζήση Βρύζα, που αναφέρθηκε στην πολύχρονη εμπειρία του ως ποδοσφαιριστή σε Ελλάδα, Αγγλία και Ιταλία, σημασία έχει να διατηρούνται οι αρχές και οι αξίες των προσώπων και των σωματείων και «ο καθένας να κάνει το καλύτερο που μπορεί στον τομέα του».

Τέλος, ο Σίμος Μαμτσαδέλης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι περισσότερες αθλητικές ομοσπονδίες στη χώρα μας λειτουργούν με ελάχιστο και, συνήθως, μη εξειδικευμένο προσωπικό –παρότι επανειλημμένα διοργανώνονται στην Ελλάδα πολύ επιτυχημένες διεθνείς εκδηλώσεις.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου έγινε ανάλυση θεμάτων management και marketing, που απασχολούν ιδιωτικούς και δημόσιους αθλητικούς οργανισμούς, καθώς επίσης επαγγελματικές και ερασιτεχνικές αθλητικές ομάδες, ενώ συζητήθηκαν και θέματα σχετικά με το στυλ διοίκησης των προπονητών και καθηγητών φυσικής αγωγής.  Επίσης, για την εξυπηρέτηση των φοιτητών των Τμημάτων Διοίκησης Αθλητισμού, διοργανώθηκαν σεμινάρια με ειδικά θέματα.

Να σημειωθεί ότι το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Καβάλας είναι από τα ελάχιστα στη χώρα που προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα Αθλητικής Διοίκησης.

Το επόμενο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθλητικής Διοίκησης θα διεξαχθεί του χρόνου στις Σέρρες.